Hlavní obsah

Osmý gól je pro Skácela stejně cenný jako první

PRAHA/EDINBURGH

Skvělá série skotského zázraku Heart of Midlothian pokračuje. V sobotu vybojoval ve vyprodaném Celtic Parku cenný bod za remízu 1:1. Vyrovnání zařídil svým osmým gólem ve skotské Premier League Rudolf Skácel, který utkání přiblížil v telefonickém rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

"Hrálo se v báječné atmosféře ve vyprodaném kotli, kam se vejde kolem 60 000 diváků. Zápas byl zajímavý pro diváky, hrálo se nahoru dolů, ve vysokém tempu, na obou stranách byla spousta gólových šancí. Utkání mělo i patřičnou tvrdost, dostal jsem žlutou kartu. I když jsme mohli nakonec vyhrát, bod bereme.

My jsme Celtic zmáčkli, což ho zaskočilo. Víc než deset minut jsme měli převahu, ale ta skončila, když domácí dali pro nás hodně smolný gól. Poslední, kdo se dotkl míče, byl náš obránce. Změnil jeho směr. To se ve fotbale stává, na chvíli nám zatrnulo.

Naštěstí jsme na vyrovnání nečekali nijak dlouho. Křikl jsem si na Jankauskase, který mi hned poslal míč za obranu. Domácí stoper k němu měl blíž, ale na sekundu přibrzdil, asi se špatně domluvili s brankářem. Stihl jsem do míče na dlouhou nohu šťouchnout a postrčit ho dál. Dostal jsem se k němu, a přesto, že jsem byl otočen v tu chvíli zády k brance, poslal jsem ho z otočky do sítě. Nikdo z domácích už tomu nestihl zabránit.

Také druhý poločas byl hodně vyrovnaný, nejprve jsme měli převahu my, pak domácí. Zase měly oba týmy snad po pěti šancích, ale gól už nepadl.

Necítím se jako hrdina

Samozřejmě mám z toho gólu velikou radost, ale nepovažuji ho ve Skotsku za svůj nejdůležitější. Cením si všech osmi stejně, protože bez toho prvního by nebyl ani ten osmý. Věřím, že ten nejdůležitější tady ještě přijde.

Roman Bednář se zotavuje po operaci kolena, ale v Glasgowě hrál skoro osmdesát minut Michal Pospíšil a podal opravdu vynikající výkon. Obrana domácích s ním měla spoustu práce. Těsně před svým vystřídáním mohl dát gól, který by nám asi přinesl tři body, ale to nevadí. Důležité je, že odvedl výbornou práci a bylo ho vidět.

Edinburgh prožívá neskutečnou fotbalovou euforii. Jezdí s námi tisíce diváků, na náš malý stadiónek bylo prodáno už dvanáct tisíc permanentek. Když se zeptáte fanoušků, řeknou vám, že jdeme za titulem a nic Hearts, tedy Srdce, nezastaví. To křičí od prvního vítězství. My jsme ale pořád nohama na zemi. Naším cílem je třetí místo a Pohár UEFA, všechno nad toto umístění bude navíc. Tím nechci říct, že si netoužíme zahrát Ligu mistrů. Naopak! Uděláme všechno pro to, abychom se v čele tabulky udrželi co nejdéle. Nejlépe do konce ligy, ale ten je opravdu moc daleko.

I když mě fanoušci Hearts oslavují a je krásné slyšet, když na mne volají "Rudi", necítím se být hrdinou, protože za úspěchem a tím, jak se nám daří, je třeba vidět skvělou práci celého mužstva, trenéra a vůbec všech lidí kolem v klubu. Přízeň fanoušků je skvělá a pro mne moc cenná. Věří mi, čehož si vážím a nechci je zklamat. Pro hráče je ale velice důležitá důvěra trenéra, díky ní se mi hraje tak dobře a daří se mi i střelecky. V Edinburghu a Hearts se cítím opravdu skvěle."

Reklama

Související témata: