Hlavní obsah

Hlavičku dal, ale rozhodčímu! Disciplinárka se s ním nemazlila

Bern

Neovládat svoji nervovou soustavu se nevyplácí ani na fotbalovém trávníku. Tento vzkaz vyslala disciplinární komise švýcarské ligy Dariu Lezcanovi, jemuž zastavila činnost na osm utkání, tedy téměř na čtvrtinu soutěže, za napadení hlavního arbitra v utkání proti Grasshopper Curych (3:3).

Blikanec Daria Lezcana

 
Článek

„Respekt k rozhodčímu patří k základním pravidlům hry. Za násilí vůči sudímu musí přijít mnohem vyšší sankce než za podobný prohřešek vůči protihráči," zdůvodnila komise svůj tvrdý verdikt.

Říkejte to ale horkokrevnému Paraguayci z FC Luzern. Přestože byl 13. září v utkání už jednou napomínán, v 88. minutě znovu přes míru popustil uzdu svému temperamentu. Po protestech následovala druhá žlutá karta, červená a nucený odchod do šatny. Ještě předtím však Lezcano ťukl hlavou arbitra Fedayie Sana do čela. Zlehka, ale přece. A ještě do sudího strčil.

Svému celku už Lezcano po vyloučení chyběl ve dvou zápasech, proti čtvrtečnímu rozhodnutí disciplinární komise se ještě může odvolat.

Jedinou dobrou zprávou pro pětadvacetiletého jihoamerického útočníka tak je, že ho trenér Ramon Diaz poprvé nominoval do reprezentačního výběru Paraguaye. Lezcana a spol. čekají v říjnu dva zápasy kvalifikace o postup na MS proti Venezuele a Argentině.

Reklama

Související témata: