Hlavní obsah

Dortmund chce mít v týmu dál české fotbalisty, láká Jarošíka

Dortmund

Borussia Dortmund chce získat dalšího českého fotbalistu. Odchody Tomáše Rosického i Jana Kollera jsou sice na spadnutí, ale vestfálský klub už plánuje, že do středové řady získá jiného českého reprezentanta. Podle německých dobře informovaných zdrojů jím má být Jiří Jarošík, který nyní hostuje v Birminghamu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Odchod Tomáše Rosického do Atlétika Madrid zřejmě nemůže už nic zhatit a jednání mezi kluby jsou v závěrečné fázi, naproti tomu zpráva o Jarošíkově možném příchodu se objevila poměrně nečekaně. Před několika týdny totiž britská média uvedla, že někdejší záložník Sparty Praha hodlá setrvat nastálo v Birminghamu, kde je na hostování z Chelsea. Jenže Jarošík nakonec možná změní nejen dres, ale i soutěž.

Hráčský agent Pavel Zíka se zatím nehodlá k žádným spekulacím ohledně Jarošíka vyjadřovat. "Nabídek pro Jirku máme několik. Může setrvat v Anglii včetně Birminghamu, ale není vyloučen ani jeho odchod do jiné země. Celou záležitost po dohodě s ním hodláme řešit až po skončení sezóny, nejdéle do zahájení mistrovství světa ale chceme mít jasno," naznačil manažer z agentury Sport Invest časový vývoj jednání o přestupu vysokého záložníka.

Zájem Dortmundu o Jarošíka ale podle všeho není nahodilý. Nizozemský trenér Bert van Marwijk si ho totiž vyhlédl už koncem roku 2001, kdy na lavičce Feyenoordu Rotterdam musel strpět dvě porážky se Spartou v Lize mistrů. Jednu ze dvou branek v druhém utkání vstřelil právě Jarošík.

Osmadvacetiletý fotbalista si to však ze Sparty nenamířil v roce 2003 do Nizozemska, ale do CSKA Moskva. Odtud si ho vytáhl José Mourinho do Chelsea, loni v létě odešel Jarošík hostovat do Birminghamu.

Reklama