Hlavní obsah

Atentát na rozhodčího! Jeho vůz zničil výbuch bomby

Larnaka

Kyperskou fotbalovou scénou otřásá další případ násilí na rozhodčích. Sudí Jorgos Nikolau se stal v noci na úterý cílem útoku, při kterém výbuch podomácku sestrojeného zařízení rozmetal jeho vůz zaparkovaný před domem. K incidentu došlo podle informací portálu In Cyprus tři hodiny po půlnoci v městě Zygi západně od Larnaky.

Foto: Profimedia.cz

Bombovým útokem poničený vůz kyperského sudího Jorgose Nikolaua.

Článek

Při detonaci nebyl nikdo zraněn, automobil byl však značně poničen. Jednačtyřicetiletý arbitr je podle šéfa kyperské komise rozhodčích Charalambose Skapullise útokem zděšen a v šoku. „Událost šetří policie, takový případ násilí je naprosto nepřijatelný. Rozhodčí nebyl zapojen do žádného konfliktu, který by mohl vést k tak nenávistné reakci fanoušků," dodal Skapullis.

Na Kypru nejde zdaleka o první případ násilí vůči fotbalovým sudím. Ti v minulém roce týden stávkovali na protest proti útoku na jednoho z kolegů, kdy explodovala bomba u domu jeho matky. Výbuchem bylo ještě o rok dříve poškozeno i sídlo asociace, dalším rozhodčím zapálili neznámí útočníci auta.

Podle In Cyprus policie podezřívá z ataků nespokojené fanoušky, mohou však za nimi stát i kriminální skupiny, které chtějí ovlivňovat výsledky zápasů kvůli profitu ze sázek.

Reklama

Související témata: