Hlavní obsah

Lyon - Monako 1:2Monako se po výhře v Lyonu vrátilo do čela ligové tabulky

Lyon

Fotbalisté Monaka zvítězili v nedělním šlágru 34. kola francouzské ligy na hřišti Lyonu 2:1 a vrátili se do čela tabulky o skóre před Paris St. Germain. Knížecí klub má navíc zápas k dobru. Třetí Nice remizovalo 1:1 v Toulouse a na vedoucí duo ztrácí už šest bodů.

Článek

Monako vedlo v Lyonu od 36. minuty, kdy využilo standardní situaci. Po centru od rohového praporku Glik hlavou předložil míč ve vápně Falcaovi a kolumbijský střelec se nemýlil. Krátce poté nastřelil Silva břevno a minutu před přestávkou zvýšil na 2:0 pro hosty osmnáctiletý útočník Mbappé.

Po změně stran vykřesal Lyonu naději Tousart, který skóroval hlavou po Rafaelově rohovém kopu. Víc už ale domácí nepřidali a podlehli Monaku po více než třech letech. Lídr tabulky v posledních 15 utkáních bodoval, drží navíc sedmizápasovou sérii výher.

Odpolední duel mezi St. Etienne a Rennes (1:1) byl na 15 minut přerušen poté, co se fanoušci dostali na stadión, přestože se zápas hrál za zavřenými dveřmi. Domácí celek pykal za chování příznivců v únorovém derby s Lyonem.

Francouzská fotbalová liga - 34. kolo:
Toulouse - Nice 1:1 (56. Jean - 59. Eysseric)
St. Etienne - Rennes 1:1 (40. Berič - 45. Mexer)
Lyon - Monako 1:2 (51. Tousart - 36. Falcao, 44. Mbappé)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.