Hlavní obsah

Rosického konkurent Reyes zřejmě odejde do Realu

LONDÝN

Španělský fotbalista José Antonio Reyes se zřejmě přece jen dočká vytouženého odchodu z Arsenalu do Realu Madrid. Podle španělských i britských médií se zdá být jeho přestup téměř hotovou věcí poté, co v úterním předkole Ligy mistrů s Dinamem Záhřeb zůstal jen na lavičce náhradníků a trenér Arséne Wenger vsadil od začátku na Tomáše Rosického.

Foto: internet

Jose Antonio Reyes.

Článek

Reyes se netají přáním vyměnit londýnský klub za Real už od loňska a pokud by v Lize mistrů za Arsenal nastoupil, nemohl by ve stejné soutěži reprezentovat madridské barvy. Trenér Wenger dnes přiznal, že jeho rozhodnutí nechat Reyese na lavičce souviselo se spekulacemi o možném odchodu, ale jeho přáním je španělského reprezentanta ve svém kádru udržet.

"Měl jsem pocit, že Tomáš je po fyzické stránce připravený hrát a naopak že Reyesovi chybí potřebná koncentrace pro zápas. Myšlenkami, že kdyby nastoupil za nás v Lize mistrů a nemohl by pak hrát za jiný klub, jsem se nezaobíral. Prostě jsem nominoval takový tým, aby vyhrál," vysvětlil kouč po utkání, ve kterém Arsenal zvítězil 3:0.

Rosického v přípravě trápilo svalové zranění a do úterka v rudém dresu Kanonýrů odehrál jen půl hodiny v přípravě proti Mattersburgu. Deník Mirror se pozastavil nad tím, že i přesto vytlačil Reyese ze sestavy. "Zdá se být neuvěřitelné, že by Wenger dal nové české posile přednost," uvedl list na své webové stránce.

Podle madridského deníku AS požaduje za dvaadvacetiletého Reyese jeho zaměstnavatel 17 milionů liber, tedy stejnou částku, za niž ho v zimě 2004 z FC Sevilla koupil. Tehdy to byl klubový rekord.

Na odchodu z Arsenalu je možná také krajní obránce Ashley Cole, o něhož vážně usiluje mistrovská Chelsea. S výpravou do Chorvatska ani neodletěl, údajně ze zdravotních důvodů. Kvůli možnému startu v poháru by však z jeho přestupu mohlo rovněž sejít.

Reklama

Související témata: