Hlavní obsah

Zázračný mladík uchvátil giganty. Bude stát skoro dvě miliardy

Lisabon/Praha

Portugalci našli poklad! A nejspíš mohou zapomenout na Cristiana Ronalda. Země je v pozoru ze zázračného mladíka. Osmnáctiletý talent Joao Felix válí za rezervu Benfiky. Světové velkokluby už větří šanci získat hvězdu budoucnosti, pokladníci chystají milióny. Benfica prý hráče klidně pustí, ale chce za to maličkost - 71,5 miliónu eur, tedy více než 1,787 miliardy korun.

Zázračný mladík uchvátil fotbalový svět

 
Článek

Možná jste o tomhle klučinovi, který v osmnácti hraje za portugalskou reprezentaci do 21 let, ještě neslyšeli. Góly střílí levou i pravou nohou, z jeho parádních kliček se tají dech. Obránce vykoupe prakticky kdykoliv se mu jen zachce. V mnohém se může rovnat současné portugalské fotbalové modle - Cristianu Ronaldovi. A tak se není čemu divit, že jméno mladíka mají v notýsku červeně podtržené skauti řady světových velkoklubů.

Talent, který zatím válí za rezervu lisabonské Benfiky, už uchvátil třeba AC Milán, Arsenal, Manchester United, nebo třeba francouzský PSG. Dá se čekat, že v létě, až se rozjede přestupová kolotoč, se budou giganti předhánět, kdo Ronaldova nástupce získá. A z kasy bude muset vytáhnout skoro dvě miliardy, pokud se tedy ještě cena nevyšponuje.

Reklama

Související témata: