Hlavní obsah

Rosického těší, že trio hvězd je s Čechem a Barošem zase kompletní

Dlouho se v národním týmu nesešli, před startem kvalifikace EURO 2012 však jsou tři nejblyštivější hvězdy fotbalové reprezentace zase pohromadě. Kouč Michal Bílek tak může počítat s osou mužstva Petr Čech, Tomáš Rosický a Milan Baroš. „Je to dobrá zpráva. Konečně se sešlo asi to nejsilnější, co máme,“ pochvaluje si kapitán mužstva Tomáš Rosický.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Trenér avizoval, že jste na sraz dorazil s virózou. Budete fit?

Není to nic vážného. Změnilo se počasí a já na to klasicky takhle reaguji. V sobotu jsme odehrál v lize dvacet minut, určitě to bude dobré.

Kromě dlouhodobě zraněného stopera Sivoka se všichni zranění dali do pořádku. Po čase jste se tak sešli i s Čechem a Barošem.

Je to dobrá zpráva. Konečně se sešlo asi to nejsilnější, co máme. Na úterní zápas se těším a věřím, že se budeme prezentovat dobrým výkonem. Očekávám, že vstoupíme do kvalifikace dobře.

S Litvou hrajete v Olomouci až v úterý. Uvítal jste, že dlouhý sraz zpestří páteční modelovaný zápas se Sigmou?

Mně je to celkem jedno, důležitější bude pro trenéry. Chtějí si ještě něco vyzkoušet, hlavně standardky, které jsou důležité.

Jak jste spokojený se startem svého Arsenalu v Premier League?

Začátek dobrý, remizovali jsme v Liverpoolu a pak dvakrát vyhráli. Já nastoupil v základní sestavě jen jednou, to by mohlo být lepší. Sezóna se však teprve rozjede.

Nejste přece jen ze svého postavení v týmu rozmrzelý?

Každý chce hrát, ale podstatnější je, jak to bude vypadat po reprezentační přestávce, kdy se bude hrát dvakrát týdně. Snad se to zlepší.

Třeba v Lize mistrů, kde Arsenal narazí na Šachtar Doněck, Partizan Bělehrad a Bragu.

Je to nevyzpytatelná skupina. Doněck je silné mužstvo, nikdo ho nechtěl i kvůli tomu, že se tam dlouho cestuje. Od Bragy nikdo neví, co čekat, ale když vyřadila Sevillu, musí se s ní počítat. Každý si řekne, že musíme postoupit, ale nebude to nic jednoduchého. Samozřejmě jsme favoriti a měli bychom jít dál.

Jaký dojem na vás udělala konkurenční Chelsea, která vede Premier League s plným bodovým ziskem a impozantním skóre 14:0?

Její výsledky samozřejmě zaujmou každého. Když dvakrát za sebou vyhráli 6:0 a nedostali gól, ukazuje to, že mají velkou sílu. To je bez debat.

Reklama

Související témata: