Hlavní obsah

Trenérem portugalské fotbalové reprezentace bude Bento

LISABON

Trenérem portugalské fotbalové reprezentace se po odvolaném Carlosi Queirozovi stane Paulo Bento. Jednačtyřicetiletý bývalý obránce se už podle místních médií dohodl s šéfem svazu Gilbertem Madailem a oficiálně by měl být jmenován v průběhu týdne. Queiroz byl od mužstva odvolán začátkem září po úvodních zápasech kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, v nichž jeho svěřenci remizovali 4:4 s Kyprem a prohráli 0:1 v Norsku.

Článek

Trenér přitom nebyl ani v jednom duelu na lavičce, neboť dostal šestiměsíční trest za znemožnění antidopingové kontroly před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice.

Někdejší obránce a defenzivní záložník Bento se stal reprezentačním koučem poté, co nevyšel plán na dočasné angažmá kouče Realu Madrid Josého Mourinha.

Pětatřicetinásobný reprezentant a účastník mistrovství světa 2002 Bento byl bez práce od roku 2009, kdy skončil na lavičce Sportingu Lisabon. V průběhu své kariéry hrál právě vedle Sportingu také za slavnější lisabonský klub Benfiku, dále za Guimaraes nebo španělské Oviedo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.