Hlavní obsah

Valencie porazila Mallorku gólem z poslední minuty

MADRID

Až v poslední minutě si fotbalisté Valencie zajistili sobotní ligovou výhru 1:0 na hřišti Mallorky. Postaral se o to španělský reprezentant Joaquín, kterému patičkou přiťukl míč Jorge Lopez. Valencie se tak na jediný bod přiblížila k Barceloně a Realu Madrid v čele tabulky, oba rivalové ale mají zápas 35. kola k dobru.

Článek

Také v druhém sobotním utkání mezi Betisem Sevilla a Tarragonou se rozhodlo v závěru. Až v 90. minutě poslal hosty do vedení Portillo, který proměnil penaltu, ale hned vzápětí skóroval domácí Xisco a zařídil remízu 1:1. Tarragona se už těžko zachrání, protože na místo znamenající udržení ztrácí tři kola před koncem devět bodů.

Bilbau nestačil v Zaragoze ani Adurizův hattrick

Bilbao prohrálo v Zaragoze 3:4, k bodům jim nepomohl ani hattrick útočníka Aritze Adurize. Domácí celek, který v poločase vedl už tříbrankovým rozdílem, si upevnil páté místo a stále ještě může pomýšlet na start v předkole Ligy mistrů.

S hustým deštěm se v úvodu zápasu vypořádali lépe domácí, kteří po podobných gólech Diega Milita a Carlose Dioga vedli záhy 2:0. Argentinec Milito skóroval už podvacáté v ročníku, v lize je lepší pouze nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij z Realu Madrid. Po první Adurizově odpovědi přišly ještě do poločasu další dvě branky Zaragozy, tu čtvrtou si přitom v nastaveném čase vstřelil hostující zadák Ander Murillo sám.

Ještě čtvrt hodiny před koncem Zaragoza kontrolovala náskok, jenže pak Aduriz proměnil penaltu za nedovolený zákrok na Josebu Etxeberriu a v 78. minutě dovršil hlavou hattrick. Vyrovnat ale už hosté nestačili a jejich situace v boji o záchranu, kde se drží těsně nad hranicí sestupu, se nikterak nezlepšila.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
Betis Sevilla - Tarragona 1:1 (90.+2 Xisco - 90. Portillo z pen.), Mallorca - Valencie 0:1 (90. Joaquín), Zaragoza - Bilbao 4:3 (16. D. Milito, 19. Diogo, 37. Sergio García, 45+1. vlastní Murillo - 35., 74. z pen. a 78. Aduriz).

Reklama

Související témata: