Hlavní obsah

Henryho agent odmítl dohodu s fotbalovou Barcelonou

LONDÝN

Francouzský fotbalový útočník a ikona londýnského Arsenalu Thierry Henry se podle magazínu France Football dohodl na tříletém kontraktu se španělskou Barcelonou. Nejlepší střelec v historii klubu a současný spoluhráč kapitána české reprezentace Tomáš Rosického, by si měl na jihu Evropy přijít na deset miliónů eur za sezónu. Informace rázně popřeli zástupci kapitána ´Kanonýrů´.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kapitán Arsenalu Thierry Henry (vlevo) s Robertem Pirésem už ve sparťanském dresu po zápase na Letné.

Článek

Management devětadvacetiletého šutéra označil informace otištěné ve francouzském France Football za nesmysly. Magazín mimo jiné také uvedl, že se Henryho agent sešel minulý týden se sportovním ředitelem katalánského velkoklubu Txiki Beguiristainem. „To je absolutní výmysl, k ničemu takovému nedošlo,“ odmítl pro BBC tvrzení z Francie Jeff Weston, který se o Henryho záležitosti stará ve společnosti SEM Group a dodal: „Není důvod pochybovat o tom, že Thierry bude v příští sezóně pokračovat v Arsenalu.“

Postrach obránců i brankářů po celé Evropě podepsal s ´Kanonýry´ v minulém roce nový čtyřletý kontrakt. Spekulace o jeho budoucnosti se ale vyrojily minulý týden, kdy sám hráč řekl, že je polichocený zájmem italského AC Milán. Kromě čerstvých šampiónů Ligy mistrů se k zájemcům o Henryho služby přidala i Barcelona, která evropský trůn dobila před rokem v zápase právě proti Arsenalu.

Podle France Football potvrdil Barceloně tříletou smlouvu s čtyřletou opcí, podle níž by si útočník vydělal deset milionů eur ročně, Jason Anderson z SEM. To by bylo o čtyřicet procent víc, než kolik mu vyplácí Arsenal. „Kategoricky odmítám, že bych se sešel s kýmkoli z barcelonského klubu, ať už na jihu Francie, či kdekoli jinde na téhle planetě,“ reagoval na dohady rozzlobený Anderson. Francouzský magazín totiž přinesl zprávu, podle níž k dohodě došlo po setkání Henryho lidí se zástupci Barcelony v rodné zemi reprezentanta galského kohouta.

Anderson se hodlá proti tvrzením bránit za pomocí svých právníků. Rozhodl se k tomuto kroku vzhledem k tomu, že podle něj není na celé zprávě ani kousek pravdy. Podle zákulisních informací katalánský klub zaplatí za Henryho odstupné 25 miliónů eur. „Jsou to jen mediální spekulace. Stejné to bylo loni i v letech před tím,“ okomentoval poslední dění Weston.

Reklama

Související témata: