Hlavní obsah

Nejlepší španělský střelec Villa po sezoně skončí s fotbalem

Tokio

Nejlepší střelec v historii španělské reprezentace David Villa po sezoně japonské ligy skončí s fotbalem. Sedmatřicetiletý mistr světa i Evropy, který od loňského prosince působí ve Visselu Kóbe, to oznámil na sociálních sítích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Villa na archivním snímku z tréninku španělské fotbalové reprezentace.

Článek

"Po devatenácti letech mezi profesionály jsem se rozhodl po sezoně skončit. Chtěl bych se rozloučit s třešničkou na dortu a doufám, že s Kóbe vyhrajeme japonský pohár," napsal Villa na twitteru. "Děkuji všem, díky nimž jsem si mohl užit takovou kariéru snů," přidal.

Villa odstartoval kariéru v roce 2000 v Gijónu a poté nastupoval za Zaragozu, Valencii a Barcelonu, se kterou získal dva tituly a vyhrál Ligu mistrů. Španělskou nejvyšší soutěž vyhrál také s Atléticem Madrid, další úspěchy přidal s reprezentací, se kterou v roce 2008 ovládl Euro a o dva roky později i mistrovství světa. S 59 góly v 98 zápasech je nejlepším střelcem národního týmu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.