Hlavní obsah

Šéf Sevilly považuje chování Tottenhamu za nepřijatelné

LONDÝN

Prezident španělského fotbalového klubu FC Sevilla José Maria del Nido považuje za nepřijatelné chování funkcionářů Tottenhamu, kteří od jeho týmu odlákali kouče Juandeho Ramose. Ten se v sobotu stal nástupcem Martina Jola, oficiálně bude jako nový trenér anglického klubu představen v úterý.

Článek

Del Nido obvinil činovníky Tottenhamu z toho, že kouče kontaktovali bez povolení španělského klubu, a vyhrožuje jim odvetou. "Mohu vás ujistit, že my v Seville vložíme veškerou svou energii a sílu do toho, aby tato situace měla pro Tottenham následky," prohlásil.

Ztrátu kouče, který se Sevillou dvakrát vyhrál Pohár UEFA, nese těžce. "Tady ve Španělsku nejsme zvyklí na lstivé jednání mezi kluby. Nechám na Spurs a jejich fanoušcích, aby se na sebe podívali a charakterizovali své chování," uvedl.

Spekulace o Ramosově odchodu na ostrovy se objevily už v srpnu, kdy se v jednom ze sevillských hotelů sešel s tehdejším místopředsedou Tottenhamu Paulem Kemsleym. Kouč po schůzce tvrdil, že dostal výbornou nabídku, ale v žádném případě se nechystá Sevillu opustit. O dva měsíce později však ze španělského týmu odešel.

Šéf Sevilly ho varoval před snahou přilákat do svého nového působiště některé z bývalých svěřenců. Podle zákulisních informací by londýnský klub mohl mít z kádru Sevilly zájem o obránce Daniela Alvese a útočníka Frederika Kanoutého. "Pochybuji, že Tottenham bude mít dost peněz, aby je koupil. Ze strany Sevilly se dočká takové reakce, jakou si zaslouží," dodal Del Nido.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.