Hlavní obsah

Real po přestřelce s Mallorkou zvýšil svůj náskok v tabulce

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid po sedmibrankové přestřelce s Mallorkou a vítězství 4:3 zvýšili svůj náskok v čele španělské ligy. Obhájci titulu nasbírali 28 bodů a před druhým Villarealem má náskok jednoho bodu. Villareal totiž dokázal na svém hřišti otočit zápas se Sevillou a vyhrál 3:2. Sevilla, soupeř Slavie v LM, dohrávala od 44. minuty bez vyloučeného obránce Alvese.

Článek

V úvodu nedělního duelu na San Bernabeu viděli fanoušci čtyři góly, z toho tři v rozmezí pěti minut a o všechny se postarali dva střelci. Kanonádu odstartoval ve 12. minutě domácí Robinho, Real se ale z vedení radoval jen 120 vteřin. Pak vyrovnal Fernando Varela. Ani Mallorca se však netěšila dlouho. Přesně jen tři minuty, pak vrátil "Bílému baletu" vedení opět brazilský útočník. Varela však dokázal do přestávky znovu srovnat.

Sevilla, jež v předchozím kole porazila Real Madrid 2:0, v neděli prohrála 2:3 na hřišti Villarrealu, který ve čtvrtek zvítězil 2:1 v Poháru UEFA v Mladé Boleslavi. Domácí vstupovali do zápasu s vědomím, že výhra je posune na druhé místo v tabulce, jen o bod za vedoucí "Bílý balet".

Nejdůležitější okamžiky zápasu přišly na koncích obou poločasů. V prvním byl minutu před přestávkou vyloučen Daniel Alvés. Domácí pak dvakrát využili přesilovku, když nejprve v 68. minutě vyrovnal druhým gólem v utkání Guillermo Franco a o vítězství rozhodl trefou z penalty tři minuty před koncem zápasu Matias Fernandez.

Sevilla nastoupila v sestavě: Palop - Alvés, Mosquera, Dragutinovič, Casado (49. Martí) - Navas, Poulsen, Keita, Adriano - Kanoute (46. Renato), Fabiano (76. Keržakov).

Plašilova Osasuna opět prohrála

Ve druhé půli se pak hosté dokonce díky Guizovi dostali do vedení, Real však dokázal skóre otočit. Nejprve v 63. minutě vyrovnal Raúl a obrat dokonal v 74. minutě nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij.

Fotbalisté Osasuny podlehli 0:1 na hřišti Huelvy a prohráli podruhé za sebou. Tým z Pamplony, za nějž do 74. minuty hrál český záložník Jaroslav Plašil, klesl v tabulce na patnácté místo.

Naopak na pátou pozici poskočil Espaňol Barcelona díky výhře 2:1 nad Bilbaem, když se minutu před koncem trefil do vlastní sítě Aitor Ocio.

La Liga - 12. kolo:
Valladolid - Levante 1:0 (63. Sesma), Almería - Atlético Madrid 0:0, La Coruňa - Santander 0:1 (68. Tchite), Betis Sevilla - Zaragoza 2:1 (80. a 90. Pavone - 34. D'Alessandro), Huelva - Pamplona 1:0 (69. Martins), Espaňol Barcelona - Bilbao 2:1 (39. Tamudo, 89. vlastní Ocio - 2. Gabilondo), Real Madrid - Mallorca 4:3 (12. a 17. Robinho, 63. Raúl, 73. Van Nistelrooij - 14. a 37. Varela, 59. Guiza), Villareal - Sevilla 3:2 (30. a 67. Franco, 86. Fernandez z pen. - 35 Kanoute, 50. Fabiano).

Reklama

Související témata: