Hlavní obsah

Real vyhrál v Barceloně 1:0, za Pamplonu opět skóroval Plašil

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid vedou tabulku španělské ligy už o sedm bodů. Na hřišti svého největšího konkurenta Barcelony v neděli v utkání 17. kola zvítězili 1:0 brankou brazilského záložníka Julia Baptisty z 36. minuty. Jaroslav Plašil pomohl svým gólem k vítězství Osasuny Pamplona 3:1 nad Mallorkou.

Článek

Svěřenci německého trenéra Bernda Schustera nejprve přečkali několik šancí domácího týmu, při nichž se vyznamenal zejména gólman Casillas, a krátce před koncem prvního poločasu sami udeřili. Baptista si v plném běhu narazil míč s Van Nistelrooijem a vnějším nártem poslal míč do horního rohu barcelonské branky. Druhá půle pak už změnu stavu nepřinesla, v závěru se ve slibných pozicích neprosadili domácí Touré ani střídající Krkič. Obhájci titulu tak připravili Barceloně první domácí bodovou ztrátu v sezóně, na Nou Campu v lize vyhráli teprve podruhé za posledních 24 let.

Jaroslav Plašil pomohl svým gólem k vítězství Osasuny Pamplona 3:1 nad Mallorkou. Krátce po zahájení druhého poločasu zakončil český reprezentační záložník kombinační akci, při níž mu přiťukl míč do střelecké pozice Juanfran, a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Plašil potvrdil střeleckou formu, v prosinci se trefil už potřetí.

V dalším madridsko-barcelonském derby rovněž uspěl hostující tým. Espaňol vyhrál na stadiónu Atlétika Madrid 2:1, v tabulce mu patří třetí příčka a na své slavnější městské rivaly ztrácí pouhý bod. Domácí sice ještě po změně stran vedli, ale pak přišli už o druhého vyloučeného hráče a v závěru je Luis García připravil i o remízu.

Fotbalisté Sevilly, kteří dvakrát porazili pražskou Slavii v základní skupině Ligy mistrů, zakončili kalendářní rok sobotní výhrou 4:1 nad Santanderem. Vítězství držitelů Poháru UEFA se zrodilo v posledních 24 minutách, v nichž vstřelili tři góly. Domácím usnadnil cestu za třemi body střelec jediného gólu Racingu Garay, jenž se nechal v 79. minutě po druhé žluté kartě vyloučit.

Španělsko - 17. kolo:
FC Sevilla - Santander 4:1 (26. Kanoute, 66. Chevanton, 85. Navas, 90. Correira - 49. Garay), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:2 (37. Simao - 53. Tamudo, 85. Luis García), Levante - La Coruňa 0:1 (85. Sergio z pen.), Pamplona - Mallorca 3:1 (9. Font, 47. Plašil, 90.+4 Viana - 50. Güiza), Valladolid - Betis Sevilla 0:0, Villarreal - Huelva 1:1 (39. Nihat - 38. Camuňas), FC Barcelona - Real Madrid 0:1 (36. Baptista), Bilbao - Murcía 1:1 (45.+3 Koikili - 54. Baiano z pen.).

Reklama

Související témata: