Hlavní obsah

Ve španělské lize padl gól už po sedmi sekundách

MADRID

Nejrychlejší gól v historii španělské fotbalové ligy vstřelil útočník Valladolidu Joseba Llorente, který otevřel skóre utkání s Espaňolem Barcelona už v sedmé sekundě. O jednu vteřinu tak předčil Uruguayce Daria Silvu, který v prosinci 2000 vstřelil branku v dresu Málagy po osmi sekundách hry právě Valladolidu.

Článek

V první minutě skóroval také Raúl, který nasměroval Real Madrid k výhře v derby s Atlétikem 2:0. Obhájci titulu vedou tabulku dál o sedm bodů před Barcelonou, které stačil jediný Henryho gól k vítězství nad Santanderem.

Rekordní zápis Llorenteho ještě musí být oficiálně potvrzen po prostudování televizního záznamu. Osmadvacetiletý kanonýr Valladolidu, který využil bleskového rozehrání Víctora Fernandeze, dal v této sezoně už deset branek a patří k nejlepším střelcům soutěže.

Valladolid má na rychlé branky patent. Jeho hráči mají na svědomí ve španělské lize i nejrychlejší penaltu, která byla v březnu 2001 odpískána v jejich zápase proti Celtě Vigo již po třinácti sekundách.

Fotbalisté Pamplony zvítězili 2:0 nad Bilbaem i bez českého záložníka Jaroslava Plašila, který strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Výsledky španělské La Ligy - 20. kolo:
Pamplona - Bilbao 2:0
Branky: 68. Daddy, 69. Vela
Levante - Mallorca 2:2
Branky: 18. Geijo, 88. Alvaro - 31. a 78. Güiza
Valladolid - Espaňol Barcelona 2:1
Branky: 1. a 34. Llorente - 59. Moya
Zaragoza - Murcía 3:1
Branky: 62. a 82. Milito, 34. Oliveira - 90. Iván
Betis Sevilla - Huelva 1:1
Branky: 57. Edu - 59. Guerrero
Almería - La Coruňa 1:0
Branka: 88. Pulido
FC Barcelona - Santander 1:0
Branka: 31. Henry
Atlético Madrid - Real Madrid 0:2
Branky: 1. Raúl, 42. Van Nistelrooij

Reklama

Související témata: