Hlavní obsah

Mourinho by mohl v Realu Madrid vystřídat Bernda Schustera

PRAHA

Portugalský trenér Jose Mourinho je vážným adeptem na post hlavního kouče slavného španělského klubu Realu Madrid. Vedení Bílého baletu totiž přiznalo, že je roztrpčeno vyřazením v osmifinále Ligy mistrů římským AS a tudíž i prací trenéra Bernda Schustera. Sám Mourinho vyjádřil sympatie k madridskému Realu. „Hrozně rád bych trénoval Real Madrid,“ cituje server goal.com slova bývalého kouče Chelsea.

Článek

Jose Mourinho v rozhovoru pro CNN vyjádřil podporu vedení svého bývalého zaměstnavatele londýnské FC Chelsea. Sám ovšem přiznal, že pokud by se chtěl ujmout jako trenér některého z klubů, byl by jím tým buď z Itálie nebo Španělska. I když prezident Realu Madrid Ramón Calderón dříve vyjádřil důvěru současnému trenéru klubu Berndu Schusterovi, po velkých letních nákupech a nynějšímu vyřazení v Lize mistrů o nabytou důvěru patrně přišel.

Schuster je nyní pod enormním tlakem médií. Může za to právě poslední selhání aktuálně prvního celku španělské ligy v Lize mistrů. V osmifinále byl nad síly španělského velkoklubu italský AS Řím. Ten po výhře 2:1 na vlastním hřišti ve středu v odvetě vyhrál stejným způsobem na stadiónu Santiaga Bernabea.

Mourinho se po odvetných zápasech osmifinále nejprestižnější klubové soutěže nechal slyšet, že spíše než vyřazení madridského Realu, ho překvapilo vyřazení FC Sevilly tureckým Fenerbahce. „Řím má velice dobrý tým,“ řekl na adresu celku, který zakončil cestu Realu v letošních evropských pohárech. „Velice se mi líbí styl jakým hraje AS Řím a také styl práce jeho trenéra, i když ho neznám osobně,“ vyznal se ze svých sympatií vůči Lucianu Spallettimu.

„Čím se vyznačuje Liga mistrů je to, že se nejlepší týmy vždy dostanou ze základní části do vyřazovací, protože v základní části si můžete dovolit odehrát špatný zápas. Ve vyřazovacích bojích se potom může stát už cokoliv. Každý detail se počítá a v některých momentech potřebujete i jistou porci štěstí,“ předkládá svůj pohled na nejprestižnější klubou soutěž světa její vítěz z roku 2004. Mourinho jako hlavní trenér dovedl k úspěchu v tomto roce portugalské FC Porto.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.