Hlavní obsah

Valencie využila zaváhání Villarrealu a je první

MADRID

Fotbalisté Valencie využili sobotního zaváhání Villarrealu, který remizoval na půdě Espaňolu, a po jednoznačné výhře 4:0 nad Numancií se posunuli do čela tabulky španělské ligy. Nový lídr se mohl opět spolehnout na své útočné duo Villa, Mata.

Článek

David Villa potvrdil roli nejlepšího ligového střelce, když k výhře přispěl dvěma góly. Na svém kontě tak má již osm branek ze sedmi zápasů. Výhru pak potvrdili jeho kolega z útoku Juan Mata, který se prosadil počtvrté, a záložník Vicente.

Útočník Santiago Ezquerro sice dnes ukončil po 379 minutách střeleckou nemohoucnost Osasuny Pamplona, ovšem ani jeho branka z 13. minuty k bodovému zisku nepomohla. Tým českého reprezentanta Jaroslava Plašila, který dnes kvůli trestu za vyloučení v minulém kole nehrál, tak stále čeká na své první vítězství v sezóně.

Třetí místo udržela Barcelona, když těsně zvítězila na hřišti sedmnáctého Bilbaa. O jedinou branku zápasu se po hodině hry postaral kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, kterého přihrávkou za obranu vyslal spoluhráč z útoku Thierry Henry. V závěru Bilbao bojovalo o srovnání, ovšem v koncovce nezachovalo klid.

Španělsko - 7. kolo
Espaňol Barcelona - Villarreal 0:0, Betis Sevilla - Mallorca 3:0 (2. Damia, 44. Pavone, 83. Emana), Gijón - Pamplona 2:1 (10. Carmelo, 39. Bilič z pen. - 13. Ezquerro), Málaga - Getafe 2:1 (32. Baha, 39. Duda - 10. Soldado), Santander - La Coruňa 0:0, Valencia - Numancia 4:0 (4. a 89. Villa, 72. Mata, 82. Vicente), Valladolid - Huelva 1:1 (90. Victor - 45. Ruben), Bilbao - FC Barcelona 0:1 (63. Eto'o), Almería - FC Sevilla 0:1 (52. Correira).

Reklama

Související témata: