Hlavní obsah

Real se po příchodu Juandeho Ramose uzdravuje

PRAHA/MADRID

Obrození fotbalistů Realu Madrid pod trenérem Juande Ramosem pokračuje. Zásluhu na tom má i kanonýr španělského celku Raúl, jenž svůj 500. ligový zápas v dresu Bílého baletu okořenil vstřelenou brankou. „Raúl je ikonou klubu a měli bychom mu gratulovat za jeho výkony,“ nechal se slyšet obránce Realu Pepe.

Článek

Od začátku prosince, kdy musel sportovní ředitel klubu Predrag Mijatovič udělat těžké rozhodnutí a propustit trenéra Bernda Schustera a na jeho místo přivést odvolaného kouče londýnského Tottenhamu Juandeho Ramose, zažívá Real lepší časy.

Pod vedením nového kouče Real zaváhal pouze v prvním utkání, kdy nestačil venku na Barcelonu. Od té doby však tým úřadujícího španělského mistra nepoznal nic jiného než vítězství. „Trenér přišel s novou vizí a celé mužstvo se tomu přizpůsobilo. Musíme dále pracovat a vyhrávat zápasy,“ řekl obránce Realu Pepe pro server goal.com.

Raúl zaznamenal 500. ligový start

Naposledy se o víkendu madridský celek po brankách Robbena, Raúla a Ramose radoval z výhry 3:0 na půdě Mallorky. „Tým si proti Mallorce vedl velmi dobře. Byl to pro nás důležitý zápas a naši hráči ho zvládli,“ řekl pro klubový web Mijatovič a poznamenal, že Real udržel v posledních třech duelech čisté konto. „Něco takového hráčům vždy zvedne morálku,“ doplnil.

Z výhry měl velkou radost i kapitán týmu Raúl González Blanco, protože duel proti Mallorce byl jeho 500. ve španělské nejvyšší soutěži v dresu Realu Madrid. V pořadí španělské ligy co do počtu odehraných zápasů je kapitán španělského celku na šesté příčce. Nejčastěji se na trávníku objevil bývalý gólman Barcelony Andoni Zubizarreta, jenž si připsal 622 startů. V klubovém pořadí ztrácí Raúl na vedoucícho Manuela Sanchise 24 zápasů.

Real ztrácí na Barcelonu 12 bodů

„Raúl je ikonou klubu a za jeho výkony bychom mu měli gratulovat,“ řekl po utkání Pepe. Ani on si nemohl nevšimnout zlepšené hry v posledních týdnech. „Odvádíme skvělou práci v obraně. Musíme pokračovat v tvrdé dřině. Pokud vydržíme, můžeme být na konci sezóny příjemně odměněni,“ neztrácí naději na obhajobu titulu.

Real se i díky zaváhání nejbližších soupeřů dostal na druhou příčku, na vedoucí Barcelonu však po dvanácti odehraných kolech v La lize ztrácí propastných 12 bodů. Svěřenci Juande Ramose se mohou v nejbližších týdnech soustředit pouze na španělskou ligu, protože v domácím poháru jim stopku vystavil třetiligový Real Unión. „Nyní nás čeká domácí zápas proti Osasuně a naším jediným cílem jsou tři body,“ řekl na závěr Mijatovič.

Reklama

Související témata: