Hlavní obsah

Barcelona deklasovala La Coruňu a vytvořila ligový rekord

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony rozstříleli ve španělské lize Deportivo La Coruňa 5:0 a připsali si sedmé vítězství za sebou. V polovině soutěže mají suverénní vládci tabulky na kontě 50 bodů, což se dosud žádnému týmu nepovedlo. Dosavadní rekord držel Real Madrid, který loni při svém tažení za titulem měl po 19. kole o tři body méně.

Článek

Zápas s La Coruňou rozhodl katalánský velkoklub už v první polovině, kdy se postupně prosadilo útočné trio Messi, Henry a Eto'o. I v dalším průběhu měli domácí hráči na Nou Campu drtivou převahu, jež vyústila ve čtvrtou branku, kterou obstaral opět francouzský útočník Henry.

Čtyři minuty před koncem byl za faul na pronikajícího barcelonského kapitána Puyola v pokutovém území vyloučen hostující brankář Aranzubia, a protože už Deportivo předtím vyčerpalo všechna střídání, nastoupil mezi tyče defenzivní záložník Juan Rodríguez. Při penaltě mu kanonýr Eto'o nedal šanci a svou 18. brankou v sezóně si upevnil vedení v tabulce střelců.

V čele soutěže má Barcelona nadále dvanáctibodový náskok. Na druhé místo se dostala FC Sevilla, která se natrápila na vítězství 1:0 nad Numancií. Hosté hráli od 52. minuty v deseti, ale kapitulovali až osm minut před koncem, kdy se trefil Brazilec Renato. S šesti góly v sezoně je nejlepším střelcem Sevilly, kterou může v neděli znovu vystřídat na druhé příčce Real Madrid.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
FC Barcelona - La Coruňa 5:0 (42. a 87. z pen. Eto'o, 27. a 82. Henry, 21. Messi), FC Sevilla - Numancia 1:0 (82. Renato).

Reklama

Související témata: