Hlavní obsah

Real Madrid zdolal nejtěsnějším rozdílem Santander

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili v 22. kole španělské ligy na svém hřišti Racing Santander 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil krátce po přestávce argentinský útočník Gonzalo Higuaín.

Článek

Nejlepší střelec Realu dal svůj čtrnáctý ligový gól v 49. minutě, kdy se v pokutovém území zasekávačkou zbavil obránce a následně prostřelil hostujícího brankáře. I Santander si ale vypracoval několik slibných příležitostí, ty však nedokázal proměnit.

Realu Madrid se v poslední době v domácí soutěži daří a už posedmé za sebou zvítězil.

Sevillské derby pro Betis

FC Sevilla prohrála v městském derby s Betisem 1:2 a může přijít o třetí místo. Na to se posune Valencia, pokud v neděli večer alespoň remizuje s Osasunou Pamplona.

Betis nevyhrál na stadiónu svého rivala třináct let, nyní se mu to podařilo v zápase, v němž rozhodně nebyl favoritem. Góly začaly padat až v závěru: krátce po vyloučení domácího záložníka Alda Duschera v 69. minutě dostal hosty do vedení Sergio García, pak se trefil i Brazilec Ricardo Oliveira, který nastoupil poprvé po příchodu z druholigové Zaragozy.

Hlavička Frederika Kanoutého v nastaveném čase vynesla domácímu mužstvu jen snížení na konečných 1:2, třetí ligovou porážku za sebou už Sevilla neodvrátila. Betis si díky vítězství polepšil v tabulce na třinácté místo.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
Real Madrid - Santander 1:0 (49. Higuaín, FC Sevilla - Betis Sevilla 1:2 (90.+2 Kanouté - 70. Sergio García, 83. Oliveira).

Reklama

Související témata: