Hlavní obsah

Katastrofální politika Realu Madrid, Huntelaar chce po pár týdnech pryč

MADRID/PRAHA

Nevídané! Španělský fotbalový gigant Real Madrid chce podle tamního sportovního deníku AS opustit nespokojený nizozemský reprezentant Klaas-Jan Huntelaar, jenž v aktuálně druhém týmu La Ligy není od svého příchodu déle jak sedmdesát dní!

Článek

Přestupová politika Bílého baletu tak dostává další ránu. Sešlo z avizovaných příchodů Cristiana Ronalda, Davida Villy i Santiho Cazorly. Vše navíc vyvrcholilo do nedávných zmatků ohledně registrací na jarní část Ligy mistrů týkající se dvojice Huntelaar - Lassana Diarra. Právě upřednostnění francouzského záložníka a malá vytíženost v Realu vede pětadvacetiletého Nizozemce k myšlenkám o změně působiště.

S touto zprávou přichází španělský sportovní deník AS, jenž významně pochybuje o budoucnosti Huntelaara v dresu Realu Madrid, který za svou novou zimní akvizici zaplatil 20 miliónů eur (560 miliónů korun).

Španělský velkoklub od začátku roku odehrál šest utkání, Huntelaar se však objevil jen ve třech, přičemž jen jednou nastoupil v základní sestavě. Jeho dosavadní bilance 151 odehraných minut a žádné vstřelené branky rozhodně nekoresponduje se statistikou, s níž přišel z Ajaxu. Tam odehrál 128 zápasů s úctyhodnými 105 vstřelenými brankami.

Huntelaar necítí důvěru

AS přišlo s vyjádřením samotného hráče, jenž se měl ze svého současného trápení vyznat svému blízkému příteli. „Už tuto situaci dál nemůžu snést. Nenominovali mě do Ligy mistrů a ani nechtějí, abych hrál La Ligu. Trenér Juande Ramos ve mně nemá důvěru. Chci opustit Madrid. Už to dál nesnesu,“ řekl Huntelaar.

Talentovaný útočník si tak ještě více může vyčítat, že nekývl na nabídku týmů Chelsea, Arsenalu nebo Juventusu, které se o něj seriózně zajímaly ještě před tím, než podlehl vábení Bílého baletu. Huntelaarův agent Arnold Oosteweld už údajně začal jednat s vedením klubu o jeho budoucnosti.

Reklama

Související témata: