Hlavní obsah

Raúl překonal Di Stéfana a je nejlepším střelcem Realu v historii

MADRID

Útočník Raúl se stal nejlepším střelcem v historii Realu Madrid. Obávaný kanonýr v neděli přispěl dvěma góly k vítězství 4:0 v zápase 23. kola španělské fotbalové ligy s Gijónem a na kontě má 309 branek v oficiálních zápasech za Real. Rovnou o dva zásahy tak překonal legendárního Alfréda Di Stéfana.

Článek

Jednatřicetiletý útočník k překonání historické mety potřeboval 504 zápasů, zatímco Di Stéfanovi stačilo 401 utkání. Raúl dal 216 gólů ve španělské lize, včetně jedenácti z této sezony, a v historickém pořadí mu patří šestá příčka. Na vedoucího Telmo Zarraonaindiu ztrácí 35 zásahů.

Zbytek svých tref zaznamenal Raúl v pohárových soutěží, se 64 góly vede historickou tabulku střelců Ligy mistrů.

Di Stéfanův rekord překonal již v 15. minutě, kdy střelou z hranice malého vápna otevřel skóre. Poté vedení navýšili Klaas Jan Huntelaar a Marcelo. Čtvrt hodiny před koncem Raúl přidal svůj druhý zásah a dokonal jasnou výhru Realu, který snížil náskok vedoucí Barcelony na deset bodů.

Valencie jen remizovala s Málagou

Fotbalisté Valencie pouze remizovali 1:1 s Málagou a zůstali čtvrtí o skóre před Villarrealem, který uhrál stejný výsledek v Santanderu. Třetí místo uhájila Sevilla vítězstvím 2:0 nad oslabeným Espaňolem Barcelona, když o zisku tří bodů rozhodl dvěma góly v závěrečných šesti minutách Frederic Kanoute.

Valencia, kterou sužují finanční problémy, se dostala do vedení v 53. minutě zásluhou reprezentačního kanonýra Davida Villy. Ten se trefil v této sezoně již poosmnácté a v tabulce střelců ztrácí pět branek na prvního Samuela Eto'a z Barcelony. Málaga již za sedm minut odpověděla zásluhou Ballesty a cenný výsledek udržela. Dotáhla se tak bodově na šesté Atlético.

Madridský celek doma uhrál jen remízu 1:1 s Getafe, o vítězství přišel dvě minuty před koncem. Domácí poslal do vedení střelou z voleje kanonýr Diego Forlán. Hosté mohli deset minut před koncem vyrovnat, ale Albin neproměnil pokutový kop. Své zaváhání však napravil v úplném závěru. Český stoper Tomáš Ujfaluši odehrál za Atlético celé utkání.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:
Valencia - Málaga 1:1 (53. Villa - 60. Ballesta), Almería - Valladolid 3:2 (62. Crusat, 70. K. Uche, 79. Negredo - 18. Leon, 23. Goitom), Bilbao - Huelva 1:1 (51. Pinedo - 35. Aitor), Gijón - Real Madrid 0:4 (15. a 76. Raúl, 37. Huntelaar, 49. Marcelo), Numancia - Mallorca 0:1 (21. Aduriz), Santander - Villarreal 1:1 (24. Žigič - 42. Cazorla), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 0:2 (84. a 90.+1 Kanoute), Atlético Madrid - Getafe 1:1 (33. Forlán - 88. Albin).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.