Hlavní obsah

Real vyhrál nad Espaňolem a na Barcelonu už ztrácí jen čtyři body

MADRID

Už jen čtyři body ztrácejí fotbalisté Realu Madrid v tabulce španělské ligy na vedoucí Barcelonu. V sobotním utkání 25. kola zvítězil Real na stadiónu barcelonského Espaňolu 2:0, jeho hlavního rivala však čeká zápas proti Atlétiku Madrid až v neděli večer.

Článek

Real vyhrál v lize podesáté za sebou, proti předposlednímu celku tabulky se však brankově prosadil až v závěrečné půlhodině zápasu. Nejprve se z trestného kopu trefil střídající Guti, krátce nato pojistil vedení hostů čtrnáctým gólem v sezóně Raúl.

Espaňol před týdnem nečekaně porazil v městském derby na Nou Campu favorizovaný FC Barcelona a i proti obhájcům titulu začal zostra. Hlavičku Romána Martíneze však Iker Casillas v šesté minutě zneškodnil, později si poradil i s šancí Ivána de la Peni.

Bezbrankový stav nakonec zrušil až Guti, který se teprve nedávno zotavil po zranění. "Myslím, že Barcelona už začíná cítit náš tlak," řekl po utkání autor prvního gólu.

Sevilla si pojistila třetí příčku

Frederic Kanoute dvěma góly zařídil Seville vítězství 2:1 na hřišti Athletiku Bilbao. Sevilla si tak pojistila třetí místo tabulky, kde ztrácí devět bodů na druhý Real Madrid.

Do vedení se sice dostalo Bilbao po Gabilondově ráně, jenže ještě do poločasu srovnal Kanoute, když po rychlé akci zblízka přehodil brankáře. Po hodině hry se pak útočník z Mali zbavil dvou obránců a svým desátým zásahem v sezoně rozhodl o vítězství.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
Bilbao - FC Sevilla 1:2 (26. Gabilondo - 40. a 58. Kanoute), Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:2 (67. Guti, 72. Raúl).

Reklama

Související témata: