Hlavní obsah

Barcelona láká Čecha, v létě ho chce získat

BARCELONA

O gólmana Petra Čecha má prý velký zájem FC Barcelona. Informaci Právu potvrdil španělský zdroj blízký vedení klubu. „O zájmu víme. Ale Petr je v Chelsea velmi spokojen, má jednu z nejlepších smluv v klubu,“ reagoval hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Článek

Současný gólman Barcelony Victor Valdes podává nevyrovnané výkony a je zejména v katalánském tisku často pod palbou kritiky. „Dostává laciné góly,“ píše sportovní deník Marca.

„Vedení klubu skutečně vážně zvažuje koupi kvalitního gólmana. Mluví se o dvou jménech – Čechovi a Buffonovi z Juventusu,“ potvrdil Právu zdroj blízký vedení barcelonského klubu, který si nepřál být jmenován.

„Teď máme jiné starosti. Čeká nás odveta Ligy mistrů s Lyonem. Samozřejmě diskutujeme o posilách. Není tajemstvím, že post brankáře teď nepatří k našim nejsilnějším stránkám,“ vzkázal přes tiskové oddělení viceprezident FC Barcelona Jaime Ferrer.

Jediná alternativa

„Valdes je jedinou alternativou. Přitom není ani španělskou brankářskou trojkou. Jeho náhradníci Pinto Colorado ani Fortia nejsou zdaleka tak dobří. Trenér Guardiola to dobře ví,“ prozradil zdroj.

Čech loni na podzim podepsal s Chelsea novou pětiletou smlouvu, která jej zařadila mezi nejlépe placené fotbalisty v klubu i na světě. Jeho týdenní mzda údajně činí 90 000 liber, což je v přepočtu asi 2,85 miliónu korun. Podle informací Práva se ale Čech učí intenzivně španělsky. „To ale nemá s Barcelonou nic společného. Petra jazyky baví a jdou mu,“ vysvětlil Zíka.

Na případná jednání je podle něj dost času. „Ale Čechovi čekají druhé dítě, jsou v Londýně spokojeni a Chelsea ho také těžko pustí,“ dodal Zíka. Do konce března by ale mohl být ohledně přestupu „testován“ jedním španělským manažerem, naznačil katalánský zdroj.

Barcelona je údajně ochotna sáhnout hluboko do pokladny, prý i pro padesát miliónů liber, což je 1,57 miliardy korun. Čech by tak byl nejdražším českým fotbalistou v historii.

Reklama

Související témata: