Hlavní obsah

Bývalý šéf Realu jde před soud kvůli zmanipulování valné hromady

MADRID

Bývalý prezident fotbalového Realu Madrid Ramón Calderón a jeho dočasný nástupce Vicente Boluda jdou před soud kvůli obvinění ze zmanipulování klubové valné hromady.

Článek

Obviněno bylo ještě dvanáct dalších lidí z toho, že při valné hromadě zfalšovali, zatajovali nebo zničili veřejné dokumenty. Obvinění stanou před soudem 20. a 21. května. Soud bude podle agentury Reuters navíc prověřovat účetnictví klubu prezentované na prosincové valné hromadě.

S obviněním ze zmanipulování valné hromady přišel v lednu deník Marca, který napsal, že Calderón si pozici prezidenta udržel podvodem. List například zveřejnil fotografie deseti konkrétních lidí, kteří sice neměli právo hlasovat o důvěře šéfovi Realu, ale přesto se hlasování účastnili.

Podle listu povolil Calderón také v prosinci přístup na jiné shromáždění většímu množství "svých" lidí, aby mu pomohli prosadit důležitá finanční rozhodnutí.

Calderón obvinění odmítl, přesto se rozhodl rezignovat a jeho místo do červnových prezidentských voleb zaujal bývalý viceprezident klubu Boluda

Reklama

Související témata: