Hlavní obsah

Ronaldo má v Realu nosit devítku, jako jeho brazilský jmenovec

MADRID

Nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo prý bude v Realu Madrid nosit číslo devět, které v "Bílém baletu" v minulosti měl už jeho brazilský jmenovec Ronaldo. Napsal to španělský deník AS. Slavnostní představení nové posily naplánovalo vedení klubu na pondělí.

Článek

Podle listu si portugalský reprezentant nechal ve Španělsku registrovat obchodní značku CR9 a chce v Madridu otevřít stejnojmenný obchod. Stejnou značku má Ronaldo od ledna zaregistrovanou i v Portugalsku a patří mu také název CR7.

Čtyřiadvacetiletý Ronaldo, který do Španělska přišel z Manchesteru United za rekordních 94 miliónů eur, si musel zvolit nové číslo, protože obě jeho předchozí jsou již obsazená. Sedmičku, s níž hrál v Anglii, má v "Bílém baletu" kapitán Raúl a sedmnáctka, kterou Ronaldo nosil ve Sportingu Lisabon, patří Ruudu van Nistelrooijovi.

Na dresu Realu se tak devítka ve spojení se jménem Ronaldo objeví po dvou letech. Stejné číslo totiž během působení v "Bílém baletu" v letech 2002 až 2007 měl stejnojmenný brazilský kanonýr Ronaldo.

Reklama

Související témata: