Hlavní obsah

Ronaldo poprvé trénoval s Realem, Kaká zatím chyběl

MADRID

V Madridu v pátek prvním tréninkem fotbalistů Realu odstartovala druhá éra "galacticos". Zahájení přípravy se z posil, za které klub utratil celkem 209 miliónů eur, zúčastnili jen nejdražší hráč světa Cristiano Ronaldo a francouzský útočník Karim Benzema. Brazilec Kaká a stoper Raúl Albiol se k týmu připojí až za dva týdny.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo (uprostřed) na tréninku Realu Madrid

Článek

Neúplný tým na prvním tréninku přivítal proslovem trenér Manuel Pellegrini. Vedle Albiola a Kaká chyběli z devětadvacetičlenného kádru ještě brankář Iker Casillas, obránce Sergio Ramos a záložník Daniel Parejo, kteří mají po reprezentačních povinnostech prodlouženou dovolenou.

Nechyběli však útočník Ruud van Nistelrooij a záložník Mahamadou Diarra. Pro oba fotbalisty to byl první trénink poté, co kvůli zranění kolen vynechali většinu uplynulé sezony.

Prvním zápasem pro hvězdný tým Realu bude přípravný duel se Shamrockem Rovers v rámci desetidenního soustředění v Irsku, kam "Bílý balet" odlétá v pondělí. Poté se "Bílý balet" představí na turnaji ve Španělsku a v srpnu se v USA utká s Torontem a D.C. United. Následovat budou utkání se San Sebastianem a Borussií Dortmund a 25. srpna duel o trofej Santiaga Bernabeua s AC Milán.

Španělská liga začne o čtyři dny později a v Realu doufají, že druhá éra "galacticos" bude úspěšnější než ta první. Tehdy se v týmu potkali Zinedine Zidane, Luís Figo, Ronaldo a David Beckham, klub ale po zisku titulu v roce 2003 prožil tři sezóny bez jediné trofeje.

Reklama

Související témata: