Hlavní obsah

Na Ronalda při premiéře v dresu Realu pískali v Irsku fanoušci

DUBLIN

Nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo má za sebou první zápas v dresu Realu Madrid. V pondělí odehrál první poločas utkání v Dublinu, v němž se "Bílý balet" protrápil k těsnému vítězství 1:0 nad domácími poloprofesionály ze Shamrock Rovers. Před ostudou nakonec španělský celek zachránil gólem tři minuty před koncem Karim Benzema.

Foto: ČTK/AP

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid

Článek

Čtyřiadvacetiletý Ronaldo byl jedinou posilou španělského velkoklubu, jenž nastoupila od začátku. Brazilec Kaká a Benzema, za něž Real spolu s Ronaldem a obráncem Raúlem Albiolem utratil celkem 209 miliónů eur, začali zápas jen na lavičce.

Ronaldo se na Tallaght Stadium nedočkal vřelého přijetí. Přes deset tisíc fanoušků na něj při každém kontaktu s míčem pískalo a v 15. minutě poté, co po přímém kopu přestřelil branku, oslavilo selhání portugalského reprezentanta bouřlivým jásotem.

Trenér Realu Manuel Pellegrini udělal o přestávce devět změn v sestavě a teprve poté začal jeho tým Rovers přehrávat. Střídající Benzema nejprve trefil tyč, ale v 87. minutě už mířil přesně. Francouzský reprezentant tak při své premiéře zachránil Real před pořádnou ostudou. Rovers totiž hráčům týdně vyplatí asi 15 000 eur, zatímco hvězdy "Bílého baletu" si přijdou zhruba na dva miliony.

Reklama

Související témata: