Hlavní obsah

Real Madrid prý vyplatí Míchela Salgada ze smlouvy

MADRID

Real Madrid pokračuje omlazování kádru, podle španělských médií se ve středu oficiálně rozloučí s obráncem Míchelem Salgadem. Třiatřicetiletý Španěl by měl jako kompenzaci za předčasné ukončení kontraktu od Bílého baletu dostat asi tři miliony eur (77 miliónů korun).

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid během tréninku - ilustrační fotografie

Článek

Podle sportovního deníku AS chce útočně laděný pravý bek zkusit štěstí jinde. V nabité obraně Realu, kterou v poslední době posílili Raúl Albiol a Álvaro Arbeloa, by se totiž jen těžko prosazoval do základní sestavy.

"Mluvil jsem o tom s Míchelem, ještě to není definitivní, oficiálně to přece nepotvrdil on ani klub," prohlásil v úterý brankář Realu Iker Casillas. "Měl jsem to štěstí s ním pracovat 10 let, pokud opustí klub, je třeba mu poděkovat za všechno, co pro něj udělal," doplnil.

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů Salgado by neměl mít o nabídky nouzi. Tříletou smlouvu mu prý už nabízí katarský Al-Rajján, další možností je setrvání na Pyrenejském poloostrově, například v barvách ligového nováčka Zaragozy.

Salgado působil v "Bílém baletu" od roku 1999, kromě dvou prvenství v Lize mistrů v něm čtyřikrát slavil španělský titul. S královským klubem třiapadesátinásobného reprezentanta pojí i rodinná pouta, jeho manželkou je totiž dcera bývalého prezidenta Realu Lorenza Sanze.

Reklama

Související témata: