Hlavní obsah

Barcelona zlákala sedmiletého fotbalistu z Francie

BARCELONA

Vítěz Ligy mistrů FC Barcelona se chystá přivést do své mládežnické akademie teprve sedmiletého francouzského fotbalistu. Talentovaného Kaise z týmu Gerland FC si nejprve vyhlédl Lyon, ale po dvoudenní zkoušce dostali jeho rodiče nabídku od katalánského velkoklubu.

Článek

"Zástupci Lyonu nám říkali, že za posledních třicet let viděli jenom dva talenty takového kalibru - Karima Benzemu a našeho syna," řekl deníku La Tribune de Lyon otec malého fotbalisty. Chlapec ještě dokončí školní ročníku ve Francii a příští rok se přesune do Barcelony.

Díky původu Kaisových rodičů by se mohla Barcelona vyhnout problémům, do kterých se nedávno dostala Chelsea. Zatímco otec pochází z Maroka, jeho matka má španělský pas.

Londýnské Chelsea zakázala mezinárodní federace FIFA jeden rok nakupovat nové hráče kvůli zlanaření mladého Francouze Gaela Kakuty z Lensu. Podle fotbalových regulí je přestup hráče mladšího 18 let do ciziny zakázán, s výjimkou toho, kdy se jeho rodina stěhuje do země z jiných důvodů než fotbalových.

Reklama

Související témata: