Hlavní obsah

Barcelona a Real Madrid vyhrály ve španělské lize i popáté

MADRID

Barcelona i Real Madrid pokračují ve svém výborném vstupu do sezony a i po pátém kole španělské ligy mají plný počet bodů. Obhájce titulu FC Barcelona dnes vyhrál v Málaze 2:0, Real Madrid zdolal nováčka z Tenerife 3:0 a jeho brankář Casillas navíc udržel počtvrté za sebou čisté konto. Tým z hlavního města vede tabulku před "Barcou" díky o gól lepšímu skóre.

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Brazilec Kaká oslavuje gól v dresu Realu Madrid.

Článek

První branku vstřelil v Málaze v 39. minutě barcelonský Ibrahimovic, který se zatím dokázal gólově prosadit v každém ligovém utkání. To se ještě v historii nepovedlo žádné nové posile katalánského velkoklubu.

Švédský útočník, který v první půli vystřídal zraněného Henryho, vede tabulku střelců s pěti brankami společně se spoluhráčem Messim, Ronaldem z Realu a valencijským Villou. Pojistku pro hosty přidal po hodině hry po standardní situaci stoper Piqué.

Poprvé v soutěžním zápase v dresu Realu vyšel střelecky naprázdno Portugalec Ronaldo, ale nejdražšího fotbalistu světa zastoupil francouzský útočník Benzema. V druhém poločase skórovala letní posila z Lyonu dvakrát během deseti minut, třetí zásah přidal čtvrt hodiny před koncem Brazilec Kaká.

Sevilla vyhrála v Bilbau přesvědčivě 4:0 a počtvrté za sebou naplno bodovala. Třetí tým minulého ročníku rozhodl zápas už v prvním poločase, v kterém se trefili Renato, Negredo a Kanouté. V druhé půli uzavřel skóre záložník Jesús Navas.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Bilbao - FC Sevilla 0:4 (5. Renato, 20. Negredo, 45. Kanouté, 75. Navas), Real Madrid - Tenerife 3:0 (48. a 58. Benzema, 77. Kaká), Málaga - FC Barcelona 0:2 (39. Ibrahimovic, 59. Piqué), Valencia - Atlético Madrid 2:2 (25. Hernandéz, 27. Villa - 7. Agüero, 90. Rodriguez).

Reklama

Související témata: