Hlavní obsah

Real Madrid vystřídal Barcelonu v čele španělské ligy

SEVILLA

Fotbalisté Realu Madrid se po téměř dvou měsících vrátili do čela španělské ligy. V 11. kole v sobotu porazili Santander 1:0 a díky třetí výhře za sebou se posunuli před Barcelonu. Obhájce titulu udržel v Bilbau vedení jen pár minut a musel se spokojit s remízou 1:1.

Článek

Dosud neporažená Barcelona otevřela skóre zásluhou obránce Alvese v 54. minutě, ale krátce nato o vedení přišla. V příštím kole se utkají oba nejlepší týmy soutěže spolu.

Jedinou branku utkání vstřelil ve 22. minutě argentinský útočník Higuaín, který zakončil akci spoluhráčů Kaká a Garaye. Racingu nepomohl k bodovému zisku ani nový trenér Miguel Angel Portugal, který v týdnu nahradil Juana Carlose Mandiu.

Sevilla zvítězil 2:1 na hřišti Tenerife a rovněž potřetí za sebou v lize vyhrála. Pojistila si tím třetí příčku. Úvodní branku dal hostující Argentinec Perotti, který zakončil přesný pas debutanta ve španělské reprezentaci Jesúse Navase. Čtyři minuty po přestávce zdvojnásobil sevillské vedení dalekonosnou ranou záložník Renato. Domácí zdramatizovali utkání po trefě Nina, ale Sevilla vítězství udržela.

Další prohru utrpělo osmnácté Atlético Madrid. V La Coruni podlehlo 1:2 a pod novým trenérem Floresem, který se nedávno zotavil z prasečí chřipky, nebodovalo ani v druhém ligovém utkání. Hosty sice poslal do vedení už ve třetí minutě argentinský útočník Agüero, jeho krajan Colotto ale už za čtvrt hodiny vyrovnal. Obrat dokonal v nastaveném čase mexický křídelní záložník Guardado, který proměnil pokutový kop. V obraně Atlétika chyběl kvůli chřipce Tomáš Ujfaluši.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
La Coruňa - Atlético Madrid 2:1 (20. Colotto, 90. Guardado z pen. - 3. Agüero), Tenerife - FC Sevilla 1:2 (75. Nino - 32. Perotti, 49. Renato), Real Madrid - Santander 1:0 (22. Higuaín), Bilbao - FC Barcelona 1:1 (63. Toquero - 54. Alves).

Reklama

Související témata: