Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo vzteky nakopl protihráče a šel ven

MADRID

Portugalský záložník Realu Madrid Cristiano Ronaldo se v sobotním utkání španělské ligy vrátil na trávník a prožil rozporuplné momenty. Jedním gólem přispěl ke kanonádě Bílého baletu a výhře 4:2 nad Almerií, ovšem zároveň se nechal vyloučit za oplácení.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje se svlečeným dresem svůj gól proti Almerii

Článek

Ronaldo se vrátil na hřiště po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kotníku a na trávníku byla jeho přítomnost hodně znát. Nejdříve připravil první branku Madridu, čtvrtou trefu domácích zařídil sám a mezitím stihl ještě zahodit penaltu. Dlouho to vypadalo na povedený comeback, pak však Portugalec neudržel nervy na uzdě a nakopl protihráče Juanma Ortize.

Rozhodčí jeho počínání nepřehlédl a ukázal mu druhou žlutou kartu v zápase, takže se musel pakovat ze hřiště. První žlutou kartu dostal Ronaldo jen krátce předtím za to, že při oslavě své trefy svlékl dres. Realu tak bude znovu chybět, příští víkend si nezahraje proti Valencii.

Během zápasu předvedl Portugalec i další rozmar, když se odmítl radovat z trefy Karima Benzemy, jenž doklepl do sítě Ronaldovu neproměněnou penaltu. „Vadilo mu, že sám gól nedal, to je normální. Jinak se vždy raduje z každého gólu, ať už ho dá kdokoliv,“ podpořil hráče kouč Realu Manuel Pellegrini. „Zaručuji se za něj, Ronaldo je týmový hráč,“ zdůraznil trenér.

Ronaldo svůj divoký večer plný povedených akcí i klukovin okomentoval stroze: „Jsem jen člověk a dělám chyby. Jsem perfekcionista a vždy chci akci proměnit, nerad selhávám, proto jsem ten Karimův gól tolik neoslavoval. Každopádně mě potěšilo, že ho dal. A vyloučení? Reagoval jsem instinktivně, za to se omlouvám.“

Reklama

Související témata: