Hlavní obsah

Messi dvěma góly zachránil Barceloně remízu, Real se výhrou posunul do čela

MADRID

Fotbalisté vedoucí Barcelony remizovali ve španělské lize 2:2 v Almeríi, v utkání přitom dvakrát prohrávali a poslední půlhodinu odehráli bez vyloučeného Ibrahimoviče. Oslabenému šampiónovi zajistil alespoň bod dvěma brankami Argentinec Lionel Messi.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Lionel Messi opět zářil, ale Barcelona pouze remizovala.

Článek

První branku vstřelil už v 12. minutě přesnou hlavičkou z rohového kopu domácí obránce Domingo Cisma. Messi poprvé vyrovnal tři minuty před koncem prvního poločasu umístěným "padáčkem" z přímého volného kopu.

Almeríi vrátil vedení v 57. minutě vlastním gólem kapitán Puyol, jenž si do branky nešťastně srazil centr protihráče. Další rána pro hosty přišla o tři minuty později, kdy byl za potyčku bez míče přísně vyloučen švédský útočník Ibrahimovic. O šest minut později však podruhé v zápase vyrovnal dvaadvacetiletý Messi, který se v 66. minutě zblízka trefil po nešťastné přihrávce od domácího obránce.

S 19 góly se argentinská hvězda osamostatnila v čele tabulky střelců.

Třemi góly v závěrečné půlhodině otočili fotbalisté Realu Madrid utkání proti Seville a díky vítězství 3:2 vystřídali v čele ligy Barcelonu. Real prohrával po vlastní brance Xabiho Alonsa a trestném kopu Dragutinoviče v úvodu druhého poločasu 0:2 a zdálo se, že klopýtnutí Barcelony nevyužije.

Svým čtrnáctým ligovým gólem v sezoně však zavelel k obratu hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo a vzápětí vyrovnal hlavou po rohovém kopu obránce Sergio Ramos. O výhře "Bílého baletu" rozhodl ve druhé minutě nastavení Rafael van der Vaart, když předtím ještě nejlepší střelec Realu Gonzalo Higuaín trefil břevno.

Madridský celek je první díky lepšímu skóre a tabulku vede poprvé od konce listopadu, kdy se dostal do čela na skok po jedenáctém kole.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:
La Coruňa - Tenerife 3:1 (33. Juan Rodríguez, 55. Guardado, 67. Colotto - 17. Juanlu), Almería - FC Barcelona 2:2 (12. Cisma, 57. vlastní Puyol - 42. a 66 Messi), Real Madrid - FC Sevilla 3:2 (60. C. Ronaldo, 64. Ramos, 90.+2 Van der Vaart - 10. vlastní Xabi Alonso, 52. Dragutinovič).

Reklama

Související témata: