Hlavní obsah

Messi trumfl Ronalda, jinak však Real před El Clásicem poráží Barcu 7:4

BARCELONA

Messi, nebo Ronaldo? Kdo z nich je fotbalovým králem planety? Obě superstar dělají na podzim všechno pro to, aby koruna pro pomyslného vítěze připadla právě jim. A v pondělí večer svedou na Nou Campu bitvu, v níž budou v sázce nejen body do tabulky španělské ligy, ale možná i Zlatý míč pro letošní rok... Barcelona od 21:00 hostí Real Madrid v trháku s názvem El Clásico (vysílá Sport1).

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.

Článek

Barcelona versus Real, to už je samo o sobě tučné sousto pro fotbalové fanoušky na celém světě. Souboj Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem však povyšuje tuto galagtickou válku do ještě vyšších sfér.

„Rozumím tomu, že média hledají každou možnou konfrontaci. Ale zápas s Barcelonou nebude můj boj s Messim,“ brání se Cristiano Ronaldo. „Hraje jedenáct proti jedenácti. Nejlepší střelec našeho soupeře je samozřejmě velmi nebezpečný, ale my se musíme soustředit na všechny,“ zdůrazňuje.

Častý podzimní jev, Cristiano Ronaldo slaví...foto: ČTK/AP/Paul White

Internetový server goal.com připravil před bitvou podzimu seriál „Jeden na jednoho“, v němž srovnával opory velkých soupeřů na jednotlivých postech základní sestavy a pak nechal své čtenáře hlasovat, kdo ze zmíněné dvojice je lepší.

Nejprestižnější duel rozsoudili fanoušci ve prospěch Messiho, který zdolal Ronalda v poměru 56:44% zaslaných hlasů. Celkový výsledek je však právě opačný, „Bílý balet“ porazil Barcu bezpečně 7:4. Kromě Messiho už z týmu večerních hostitelů své minisouboje vyhráli jen stoper Piqué, záložník Xavi a další kanonýr Villa...

Barcelona versus Real Madrid „Jeden na jednoho“
PostBarcelonaReal Madrid
BrankářVíctor Valdés 23,78%Iker Casillas 76,22%
Pravý obránceDani Alvés 48,2%Sergio Ramos 51,8%
StoperCarles Puyol 49,02%Ricardo Carvalho 50,98%
StoperGerard Piqué 63,01%Pepe 36,99%
Levý obránceEric Abidal 34,77%Marcelo 65,23%
ZáložníkPedro Rodríguez 40,57%Ángel di Maria 59,43%
ZáložníkXavi 61,7%Xabi Alonso 38,3%
ZáložníkSergio Busquets 40,85%Sami Khedira 59,15%
ZáložníkAndrés Iniesta 47,22%Mesut Özil 52,78%
ÚtočníkDavid Villa 52,33%Gonzalo Higuaín 47,67%
ÚtočníkLionel Messi 55,67%Cristiano Ronaldo 44,33%
Výsledky vzešly z hlasování čtenářů serveru goal.com

Ronaldo se tím nevzrušuje. „I když je to pro oba týmy velmi důležitý zápas, pořád je to jen jeden z mnoha. Jsme o jeden bod vpředu, bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme. Není to finále, pořád zbývá hodně zápasů,“ citují klubové stránky portugalskou hvězdu, která se 14 góly vede tabulku střelců španělské ligy.

Všechny čtyři poslední vzájemné zápasy vyhrála Barcelona. Kouzlo dosud stoprocentního kouče Guardioly má zlomit jeho nový protějšek, Ronaldův krajan Mourinho.

„Je potěšením i poctou trénovat s mužem, který už vyhrál skoro všechno. Doufám, že Mourinho využije všechny své zkušenosti, aby s námi vyhrál mnoho trofejí. El Clásico vyhraje ten nejlepší tým - a nejlepším týmem bude Real,“ vyhlásil Ronaldo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.