Hlavní obsah

Barcelona dluží přes 11 miliard. Prezidenta ekonomická situace vyděsila

BARCELONA

Sbírají jeden pohár za druhým, nedávno oslavovali triumfy v Lize mistrů i španělské lize, přesto mají ve fotbalové Barceloně důvody k obavám a špatné náladě. Klubu se totiž nedaří stabilizovat finanční situaci, což potvrdil prezident FC Barcelona Sandro Rosell, jenž má o finanční situaci klubu vážné obavy.

Foto: Reuters

Triumfální jízda fotbalistů Barcelony ulicemi města. Teď má přijít čas splácení dluhů.

Článek

Katalánský velkoklub mají v tomto přestupním období podle španělských médií posílit drahé nákupy jako například Cesc Fábregas, Giuseppe Rossi či Alexis Sanchez. Jenže s omezeným rozpočtem na přestupy bude barcelonský celek všechny transfery jen těžko realizovat.

Dluhy španělského šampióna se odhadují na 450 miliónů eur, tedy cca 11 miliard korun. Prezident Rosell v rozhovoru pro stanici TV3 také připustil, že klub nutně musít přejít na přísnější rozpočtovou disciplínu.

“Mám obavy o ekonomickou udržitelnost chodu klubu. Musíme vyrovnat účty. Doufám, že do dvou tří let budeme solventní,” uvedl Rosell. Podle jeho slov se ale finanční situace v Barceloně pod novým vedením neustále lepší.

Na posily "jen" 45 miliónů eur

“Když jsme přišli, našli jsme mnohem větší dluhy, než nám bylo původně řečeno. S bankou jsme vyjednali syndikátní úvěr. Měli jsme velké obavy, protože jsme neměli žádné peníze na utrácení.”

“Rozebrali jsme si situaci a vyšlo nám, že máme na letní nákupy 45 miliónů eur. Máme obchodní plán, banky nám věří, ale půjčky pochopitelně jednou musíme splatit,” dodal prezident.

Rosell dříve patřil k velkým kritikům hospodaření v Barceloně za bývalého prezidenta Laporty, jehož nahradil v roce 2010.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.