Hlavní obsah

VIDEO: Messi láme rekordy. Tady je jeho 50 gólů ve třech minutách

BARCELONA/PRAHA

Barcelonský Lionel Messi je k nezastavení. Je teprve první polovina března a už překročil hranici 50 soutěžních gólů v sezóně. Ve třech minutách jsou shrnuty ve videu. Proti Santanderu se posunul na hranici, která je pro naprostou většinu hráčů nedostižná.

Padesát gólů Lionela Messiho v sezóně

 
Článek

Messi je teď už jen tři góly od svého osobního rekordu, který si stanovil loni. A v pouhých čtyřiadvaceti letech je jen pět gólů od 235 tref, které zaznamenal historicky nejlepší střelec Barcelony Cesar Rodriguez. Ten svoji rekordní bilanci zvládl před více než 50 lety.

Argentinský fotbalista je zároveň druhým fotbalistou v historii, který se ve dvou po sobě jdoucích sezónách dostal přes hranici 50 gólů. Tím prvním byl Gerd Müller z Bayernu. V sezóně 1971/72 jich vstřelil 50, v té další dokonce 55.

Messi zažívá úžasné údobí. Když se bude počítat i jeho hattrick v dresu Argentiny proti Švýcarsku, dal za posledních 6 utkání 16 branek.

V nejvyšší španělské soutěži z oněch 50 soutěžních zásahů dal 30, 12 jich padlo v Lize mistrů, 3 v domácím Superpoháru, dva ve španělském poháru, dva při mistrovství světa klubů a jeden v evropském Superpoháru.

Pořadí evropských střelců:
1. Messi (Barcelona) 50 soutěžních gólů, 2. Ronaldo (Real Madrid) 40, 3.-4. Huntelaar (Schalke) 33, 3.-4. Van Persie (Arsenal) 33, 5. Gomez (Bayern) 30, 6. Rooney (Manchesteru United) 26.

Reklama

Související témata: