Hlavní obsah

Rossoneri dostali od Barcelony lekci. Od čtvrtfinále nás ale dělilo pár centimetrů, litoval Allegri

Barcelona/Praha

Co jiného mu zbývalo, než se utěšovat, že k postupu do čtvrtfinále chybělo jen pár centimetrů? Z Nou Campu sice vyprovodila Barcelona jeho rossoneri s čtyřbrankovým přídělem po partii, v níž měla jednoznačně navrch, ale kouč AC Milán Massimiliano Allegri měl do jisté míry pravdu. Možná mohla mít osmifinálová odveta Ligy mistrů skutečně jiný průběh, kdyby za stavu 1:0 pro domácí netrefil Niang tyč. „Od čtvrtfinále nás dělilo pár centimetrů, ale takové detaily prostě rozhodují,“ bědoval Allegri po potupné porážce.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Zklamaný obránce AC Milán Philippe Mexes po vyřazení v Lize Mistrů od Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Italové sice přijeli k odvetě s pokorou a nenechali se nijak unášet domácí výhrou 2:0, ale rozhodně nepředpokládali, že jejich náskok ze San Sira vezme tak rychle za své. Messimu hrajícímu po předchozích nevýrazných výkonech ve famózním stylu totiž stačilo čtyřicet minut, aby manko Barcelony smazal.

Messi na kritiku odpověděl

Nejprve parádní trefou v samém úvodu, poté využitou příležitostí, která se zrodila hned poté, co Niang trefil jen tyč domácí brány.

„Doufali jsme, že můžeme dosáhnout něčeho pozoruhodného, ale Barcelona dokázala, že je nejsilnějším mužstvem světa. Kombinaci a driblinku Messiho a Iniesty šlo těžko čelit, výtečnému Xavimu rovněž," přiznával trenér milánských rossoneri Allegri.

„I na Messiho se snesla v posledních dnech kritika. On ji nejen přijal, ale hlavně na ni zareagoval. Hraje fotbal svým zvláštním způsobem, a právě to nám umožňuje vyhrávat takovéto zápasy," vychvaloval Messiho domácí asistent Jordi Roura, který si z prohry v Miláně a dvou nezdarů v domácích konfrontacích s Realem vzal rovněž poučení.

Také Roura se z nezdarů poučil

Třeba v tom, že v obraně dal přednost Mascheranovi a že ofenzivu základní sestavy posílil Villou. „Potřebovali jsme vyvinout na soupeře soustavný tlak a David je hráčem, jenž dovede příležitosti využívat," glosoval Roura nasazení Villy, který odvetu skutečně třetím gólem rozhodl. „Pro Mascherana zase mluvil velmi dobrý pohyb," vysvětloval, proč dal přednost argentinskému legionáři a jen mezi náhradníky tudíž zůstal Puyol.

Pochopitelně že po čtyřgólové výhře nad AC Milán asistent Roura jen zářil. „Předchozích pár dnů bylo skutečně velice obtížných a my čelili velkému tlaku. Vše jsme si ale zanalyzovali a rozebrali. A protože máme v mužstvu skutečně speciální hráče, kteří šli do odvety s neuvěřitelným nasazením a intenzitou, dosáhli jsme pokroku i důležité výhry. Vždyť porazit 4:0 Milán není normální pro nikoho. Ani pro Barcelonu," cituje Rouru marca.com a připomíná, že hned po zápase asistent telefonicky hovořil s trenérem Vilanovou, který se léčí v New Yorku po operaci rakovinového nádoru.

„Byl velice šťastný a spokojený. Jeho léčba pokračuje dobře a všichni už se těšíme, jak ho s otevřenou náručí už brzy uvítáme v Barceloně," dodal.

Reklama

Související témata: