Hlavní obsah

Mourinho poškodil španělský fotbal, prohlásil barcelonský Iniesta

Madrid

Hvězdný fotbalista Barcelony Andrés Iniesta tvrdí, že portugalský kouč José Mourinho nadělal ve španělském fotbalu za svou madridskou éru víc škody než užitku. „Už bych o téhle osobě raději nemluvil," uzavřel hráč své smělé prohlášení o trenérovi, který tři roky vedl slavný Real Madrid.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Andreas Iniesta vypustil na adresu kouče Mourinha ostrá slova.

Článek

„Musíme se podívat na fakta," citoval devětadvacetiletého reprezentanta deník El País. „Určitě poškodil španělský fotbal, rozhodně udělal víc škody než užitku. Ale nechci o téhle osobě už mluvit, takže u toho bych skončil," dodal Iniesta s tím, že nechtěl vysvětlovat své pohnutky k vyjádření.

Mourinho vedl Real od roku 2010 a s klubem loni získal mistrovský titul. Často však byl středem řady slovních přestřelek a kontroverzí. Jako například při Superpoháru před dvěma lety, kdy píchnul do oka tehdejšího asistenta Barcelony Tita Vilanovu.

V uplynulé sezóně si zase padesátiletý kouč znepřátelil část příznivců Realu, protože z dlouholetého kapitána a ikony klubu brankáře Ikera Casillase udělal náhradníka. Také proto byl Mourinho v květnu - tři roky před skončením smlouvy - odvolán.

Mourinho se posléze vrátil do Chelsea, s níž dvakrát vyhrál anglickou ligu. V minulosti působil také v Portu a Interu Milán a s oběma celky triumfoval jak v domácích soutěžích, tak v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: