Hlavní obsah

Chcete Messiho? Ani 580 miliónů eur nepostačí, varuje šejky z Paříže Barcelona

Barcelona

Mezi dvěma věhlasnými fotbalovými kluby Barcelonou a Paris Saint-Germain to vře. Majitelé francouzského mistra nedávno prohlásili, že nemají problém zaplatit výkupní klauzuli za Lionela Messiho, Barcelona zase chtěla zlanařit stopera Thiaga Silvu. Prezident katalánského týmu Sandro Rosell však nechce o odchodu argentinského kanonýra ani slyšet a Pařížany varoval, že ani astronomická nabídka 580 miliónů eur (přes 15 miliard korun) jim nepostačí.

Foto: Albert Gea, Reuters

Prezident Barcelony Sandro Rosell (vlevo) vítá v klubu nového trenéra Gerarda Martina.

Článek

Vztahy obou klubů mají k ideálu daleko. Barcelona se marně snažila zlákat brazilského obránce Thiaga Silvu, na což už v červenci reagovali funkcionáři PSG prohlášením, že pokud Katalánci nedají ruce pryč, francouzský mistr vykoupí ze smlouvy Lionela Messiho. Peněz má prý dost...

Prezident Barcy Sandro Rosell v rozhovoru pro španělský list Sport konkretizoval sumu, kterou by museli Pařížané za Messsiho přestup zaplatit. Výkupní klauzule ve smlouvě je 250 miliónů eur, další více než polovinu této částky by PSG odvedlo na daních. „Celkem jde o nějakých 580 miliónů eur (přes 15 miliard korun). Něco takového by si asi nedovolili ani naši největší konkurenti," rýpl si Rosell.

Podle něj může jakýkoliv hráč Barcelonu opustit, pokud je to v jeho vůli. Tedy až na Messiho. „Každý, kdo chce, může odejít. Až na Lionela," potvrdil barcelonský funkcionář. „Nechceme tu fotbalisty, kteří netouží hrát za Barcelonu. To byl i případ Thiaga Alcantary," dodal Rosell k nedávnému odchodu mladého záložníka do Bayernu Mnichov.

Fábregase do Manchesteru nepustí

V katalánské metropoli už nepočítají s tím, že by kádr doplnili o stopera Thiaga Silvu, jednu z opor PSG. „Tento hráč je pro nás za daných podmínek nedosažitelný. Paříž ho nechce prodat a vůbec s námi nejedná. Nezbývá nám nic jiného, než se ohlédnout jinde," uvedl prezident Barcelony.

Rosell také odmítá jakoukoliv snahu Manchesteru United získat záložníka Fábregase. „Cesc chce zůstat na Nou Campu a my nemáme žádný důvod k jeho prodeji. Už jsem poslal dopis prezidentovi Rudých ďáblů a sdělil mu naše stanovisko," dodal devětačtyřicetiletý šéf Blaugranes.

Reklama

Související témata: