Hlavní obsah

VIDEO: Xavi si po remíze s Atlétikem stěžoval na suchý trávník. Odveta bude úplně o něčem jiném, tvrdí

Madrid

V úvodním kole Primera División nasázeli obhájci titulu do sítě Levante sedm branek. Ve středu se na hřišti Atlétika střelecky trápili, přesto se dobrého výsledku dočkali. V úvodním utkání španělského Superpoháru uhrála Barcelona remízu 1:1 a vytvořila si tak nadějnou pozici do odvety, která je na programu ve středu 28. srpna na Nou Campu.

Sestřih prvního utkání španělského Superpoháru mezi Atlétikem Madrid a Barcelonou.

 
Článek
Fotogalerie

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se úřadujícího mistra vůbec nezalekli a už ve 12. minutě vedli, když gólmana Valdése propálil po centru z levé strany z voleje k tyči David Villa. Bývalý hráč Barcy měl zvýšenou motivaci a o pět minut později měl na kopačce druhý gól, v posledním okamžiku byl ale zablokován.

"Atlético bylo v prvním poločase o mnoho lepší. Bylo pro nás hodně složité najít místečko pro příjem míče. Měli jsme co dělat, abychom prorazili do jejich zformované obrany. Nedávali jsme si moc krátkých přihrávek, protože ty dávají výhodu tomu, kdo brání," citoval deník AS trenéra katalánského klubu Gerarda Martina.

Pro jeho tým navíc přišla v prvních pětačtyřiceti minutách další pohroma. Lionel Messi si poranil levé stehno a do druhé půle už nenastoupil. "Došlo k pohmoždění svalu. Až další vyšetření ukáže, jak dalece je zranění vážné," uvedl argentinský kouč.

Xavi: Odveta na mokrém trávníku bude o něčem jiném

Barcelona se i přes absenci klíčového hráče dočkala po změně stran vyrovnání. Na hřiště přišel Fábregas a talentovaný Neymar, kterému stačilo jen šest minut k tomu, aby skóroval. Alves zprava načechral balón na zadní tyč a hvězdný Brazilec hlavou překonal Courtoise. Strhnout vedení na stranu Rojiblancos mohl vzápětí Villa, Valdés ale jeho střelu vykopl.

"Byl to velice těžký zápas na hodně suchém hřišti. Doslova nás uzavřeli. Nenechali nám prostor. Hrálo se dost tvrdě. Teprve gól Neymara nás vrátil do hry," tvrdil po skončení utkání Xavi Hernández, kterého zaskočil stav hrací plochy na stadiónu Vicente Calderóna.

"Nepokropili hřiště. Snažili jsme se o rychlou výměnu míče, ale nešlo to. Odvetu budeme hrát na mokrém trávníku, což bude pro nás výhoda. Domácí zápas bude o něčem úplně jiném," uzavřel třiatřicetiletý záložník.

Reklama

Související témata: