Hlavní obsah

Real Madrid poprvé v sezóně ztratil. Ke třem bodům mu nepomohl ani první gól Balea

Villarreal

Gareth Bale skóroval hned ve své premiéře za Real Madrid. Na výhru to ovšem nestačilo. Bílý balet ve 4. kole Primera División jen remizoval s nováčkem soutěže Villarrealem na jeho hřišti 2:2 a v probíhajícím ročníku tak poprvé ztratil body.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Gareth Bale slaví svoji premiérovou trefu za Real Madrid.

Článek

Nejdražší fotbalista světa, který do madridské metropole přišel za rekordních 100 miliónů eur (2,56 miliard korun) z Tottenhamu, se objevil v základní sestavě Realu společně s portugalskou superstar Cristianem Ronaldem, jenž obstaral druhou trefu madridského giganta.

Baleův střelecký moment přišel ve 39. minutě, kdy si naběhl na přízemní centr pravého obránce Daniela Carvajala a ve skluzu srovnal skóre na 1:1.

Velšský záložník nakonec pobyl na trávníku 61 minut, i tak si od trenéra Realu Carla Ancelottiho vysloužil slova chvály. „Poprvé nastoupil v základu a hned se zapsal mezi střelce. Myslím si, že odehrál velmi dobrý zápas."

Špatný vstup do utkání, ale vstřelený gól Balea nakopl

Podle listu Marca se zezačátku Bale na hřišti hledal, ale i díky vstřelené brance se postupem času dostával do své obvyklé formy. „Zjistil (Bale), jak obtížné je dostat se do zápasového rytmu. Nicméně úspěšný zásah ho nakopl a poté dělal velké problémy obráncům Villarealu."

Deník El País byl dokonce zklamán Baleovým výkonem do té doby než se mu podařilo zapsat do střeleckých tabulek. „Vše, co předcházelo radostné extázi po gólu, byl jen faul na Jonathana Pereiru (útočník Villarrealu), který rozhodčí přehlédl a dvě přihrávky z pravého křídla, kde Bale nastoupil. Jinak se do hry příliš nedostal."

Madridské noviny ABC napsaly, že Bale poškodil domácí Žlutou ponorku. „Ačkoliv byl zezačátku ztracen v moři žlutých dresů, tak nakonec velkou měrou poškodil jinak fungující Žlutou ponorku."

Baleův výkon potěšil anglické internacionály

K výkonů Balea se vyjádřil i bývalý forvard Bílého baletu Michael Owen. „Sice to nebylo jeho nejlepší utkání, ale i tak předvedl solidní výkon, navíc ozdobený úspěšnou trefou," pochválil Velšana Owen.

Slovy chvály na nejdražšího fotbalistu světa nešetřil ani jiný bývalý anglický útočník Gary Lineker. „Skvělý start Garetha v dresu Realu podtržený vyrovnávací brankou, co víc si přát," konstatoval střelec Barcelony z druhé poloviny 90. let.

Reklama

Související témata: