Hlavní obsah

Vedení Realu šokováno, fanoušci se bouří. Za červenou po teatrálním pádu soupeře dostal Ronaldo tři zápasy

Madrid

Hodně tvrdý trest dostal Cristiano Ronaldo za vyloučení v nedělním zápase španělské ligy v Bilbau. Za strkanici s obráncem Gurpeguim, po níž se hráč domácího Atlétika teatrálně svalil k zemi, si totiž hvězda madridského Realu nezahraje tři příští ligové zápasy. Přitom už červená, kterou Ronaldo spatřil, se zdála většině aktérů utkání přísná a přehnaná.

Foto: Vincent West, Reuters

Cristiano Ronaldo se ironicky usmívá poté, co mu rozhodčí v nedělním utkání v Bilbau udělil červenou kartu.

Článek

Inkriminovaná situace se odehrála v závěru utkání. Real v Bilbau vedl 1:0, domácí náhradník Ibai v 73. min. vyrovnal, při následném protiútoku Bílého baletu pak nemínil sudí Ayza ocenit ruku obránce Gurpegui v šestnáctce penaltou, což Ronalda nazlobilo.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Stop na tři zápasy

Držitel Zlatého míče přejel protihráči rukou a předloktím přes obličej, načež se Gurpegui teatrálně skácel k zemi. Na Portugalce se okamžitě začal sápat nazlobený Iturraspe, což vyvolalo všeobecnou strkanici. Na jejím konci byla žlutá pro mstitele Iturraspeho a červená pro Ronalda.

„Přehnaný trest. Alespoň podle videozáznamu, který jsem si prohlédl," mínil kouč Realu Carlo Ancelotti. A to ještě netušil, že na hvězdu jeho týmu čeká distanc na tři ligové zápasy. Ronaldo, který v 21 utkáních nastřílel už 22 gólů, bude svému týmu chybět proti Villarrealu, Elche a Getafe.

Generalita Realu se odvolá

Vedení Realu se výše trestu pochopitelně nelíbí. Je údajně šokováno a hodlá se odvolat. Příznivci Bílého baletu se rovněž bouří a na sociálních sítích se domlouvají, že svou nelibost dají najevo  v dnešním prvním semifinálovém utkání španělského Královského poháru transparenty a nápisy: "Všichni jsme CR."

V něm Real vyrukuje proti vedoucímu ligovému týmu Atlétiku Madrid. Ronaldo, který právě dnes slaví 29. narozeniny, do pohárového klání zasáhnout může, stejně jako může nastoupit v odvetě příští týden.

Do ligových bojů ovšem zasáhne až 2. března, kdy je  kuriózně na programu opět madridské derby mezi Atlétikem a Realem.

Reklama