Hlavní obsah

Ronaldo utnul barcelonský rekord. Podali jsme úchvatný výkon, shodli se hráči Bílého baletu

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli sobotní ostře sledované El Clásico nad svým odvěkým rivalem Barcelonou 3:1 a po zápase zářili spokojeností. Hvězdný Cristiano Ronaldo po 754 minutách jako první hráč v této sezóně La Ligy prostřelil brankáře Claudia Brava, Bílý balet navíc stáhl náskok katalánského klubu v čele tabulky na jediný bod.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se objímá s trenérem Carlem Ancelottim po vítězství nad Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

Přitom pro Real se duel na Santiago Bernabéu nevyvíjel dobře. Už ve čtvrté minutě prostřelil Casillase hostující útočník Neymar, jenže pak španělský brankář vychytal Messiho i Neymara a Bílý balet utkání otočil ve svůj prospěch. „Zlomovým momentem bylo, že jsme po inkasované brance neztratili hlavu a dál trpělivě šli za vyrovnáním," chválil své svěřence kouč Realu Carlo Ancelotti.

„Myslím, že jsme hráli úchvatně ve všech řadách. Byli jsme silní během držení míče, hrozili jsme z rychlých protiútoků. Můžeme být maximálně spokojeni, protože v zápase jsme dominovali," dokonce prohlásil stoper Bílého baletu Sergio Ramos.

Rekord vylepšen o téměř 200 minut

Real se stal prvním týmem, který v tomto ročníku La Ligy překonal barcelonského brankáře Claudia Brava. Chilan o téměř dvě stě minut vylepšil dosavadní ligový rekord svého předchůdce z Barcelony Pedra Artoly ze sezóny 1977/78, který činil 560 minut s vychytanou nulou. Barcelonský rekord utnul v 35. minutě sobotního zápasu Cristiano Ronaldo, který proměnil pokutový kop.

„Ronaldo, James, Isco, Benzema, Pepe... O všech mohu říci to samé - hráli skvěle," liboval si Ancelotti. „Podařilo se nám porazit velice silného protivníka, náš tým pokračuje v nastolené filozofii, kterou jsme započali minulou sezónu. Děláme pokroky a neustále se zlepšujeme. Jsem na hráče pyšný," uvedl italský kouč.

Královský klub už má na Barcelonu v tabulce La Ligy jen bodovou ztrátu, podle Ancelottiho je to také zásluhou toho, že Bílý balet je na tom dobře po fyzické stránce. „Po utkání Ligy mistrů v Liverpoolu jsme měli o zhruba den méně času na regeneraci, ale hráči se s tím vyrovnali velmi dobře. Mužstvo je na tom po fyzické stránce výtečně," dodal Ancelotti.

Reklama

Související témata: