Hlavní obsah

Jsem rychlejší, dovoluje si na fotbalové hvězdy Ronalda s Balem spoluhráč z Realu

Madrid

Opěvované modly Cristiano Ronaldo a Gareth Bale jsou dynamickým základem nedostižné brejkové hry, kterou Real Madrid už nějakou dobu decimuje soupeře v domácí La Lize i na evropském fotbalovém poli. Jejich výbušnost, rychlost a technika budí ze spaní každého obránce, který se jim má postavit. Nejspíš jen jeden bek si nic nedělá z jejich sprinterských dovednostní a navrch v nadsázce tvrdí, že by se naopak hvězdný Portugalec a jeden z nejslavnějších Velšanů měli něco přiučit od něj. Je jím spoluhráč z kádru Bílého baletu Marcelo.

Foto: Profimedia.cz

Ústřední postava Realu Madrid Cristiano Ronaldo (v čepici) a vpravo od něj jeho brazilský spoluhráč Marcelo.

Článek

Brazilský reprezentační obránce, který přišel na stadión Santiaga Bernabéua v roce 2007 z domovského Fluminese jako teprve osmnáctiletý talent, to zatím dotáhl k takřka dvěma stovkám startů v jednom z nejslavnějších fotbalových dresů světa.

Momentálně šestadvacetiletý borec uspořádal ve čtvrtek na své oficiální facebookové stránce on-line rozhovor, v němž odpovídal na dotazy zvídavých fanoušků. Marcelo se v něm mimo jiné vyznal, že španělskou metropoli sám opustit nikdy nehodlá a jeho snem je v barvách Bílého baletu svou aktivní fotbalovou kariéru také jednoho dne slavnostně ukončit.

„Jsem tady opravdu velmi šťastný a chci tu zůstat až do momentu, kdy pověsím kopačky definitivně na hřebík,“ vyznal se brazilský krajní bek nadšeným příznivcům Realu Madrid.

Hned dvakrát se pak dostalo na přetřes jméno Marcelova nejslavnějšího spoluhráče, a jednoho z dlouhodobě nejlepších světových fotbalistů vůbec, tedy portugalské hvězdy Cristiana Ronalda.

„Já, hahaha,“ odpověděl totiž Marcelo na dotaz zvídavého nadšence, který po brazilském hráči chtěl, aby rozsoudil, kdo z jeho slavných spoluhráčů je rychlejší - zda právě Ronaldo, nebo jeho nástupce Gareth Bale.

Portugalce, který je zvyklý dominovat v každé anketě i soutěži, si pak uchlácholil tím, že jej označil za jistého vítěze blížícího se vyhlášení nejprestižnější individuální fotbalové trofeje Zlatý míč FIFA. „Nepochybně,“ dodal ještě pro jistotu Marcelo.

Opanuje opravdu Ronaldo vyhlášení ankety Zlatý míč FIFA, které se uskuteční 12. ledna v Curychu?
Ano, obhájí vítězství.
65,1 %
Ne, radovat se bude jeho největší sok Messi.
17,3 %
Ne, všechny překvapí gólman Bayernu Neuer.
17,6 %
Celkem hlasovalo 12788 čtenářů.

Reklama