Hlavní obsah

Piqué se kaje za zkrat, obvinění z urážek sudího ale odmítá

Barcelona

Stoper fotbalové Barcelony Gerard Piqué lituje svého chování v pondělním odvetném utkání španělského Superpoháru, v němž vystartoval na asistenta rozhodčího a vzápětí spatřil od hlavního červenou kartu. Osmadvacetiletý obránce se za svou reakci omluvil na Twitteru, odmítl ale, že by sudího sprostě urážel. Od disciplinární komise dostal čtyřzápasový distanc.

Vyloučení Gerarda Piquého

 
Článek
Fotogalerie

Poslední vítěz Ligy mistrů z Barcelony pořádně podcenil Bilbao v úvodním venkovním zápase, kde schytal debakl 0:4. Messimu a spol. se před odvetou příliš šancí nedávalo, přesto se Katalánci chtěli pokusit o zázrak. A nevykročili k němu špatně, když je v závěru první půle dostal právě Messi do vedení.

Jenže všechny naděje zhatil Piqué. Barcelonský rodák totiž pořádně sepsul asistenta rozhodčího, který podle Piquého mínění neupozornil na ofsajd Adurize. Podle některých zahraničních serverů měl stoper sáhnout pro drsnější výrazy. Hlavní rozhodčí Velasco Carballo neváhal ani vteřinu a šokovanému Piquému ukázal v 56. minutě rovnou červenou kartu.

Barcelona v deseti už dvojzápas otočit nedokázala a nakonec v odvetě remizovala s Bilbaem 1:1.

„Chci se omluvit za způsob, jakým jsem protestoval u asistenta rozhodčího. Nebylo to správné. Šlo o velmi vypjatý zápas, v němž se bojovalo o hodně," kál se na sociální síti partner zpěvačky Shakiry. „Ale rozhodně jsem sudího nijak sprostě neurážel," odmítl.

Piqué dostal od Disciplinární komise nejnižší čtyřzápasový distanc, přestože mu hrozil až zákaz startu na dvanáct duelů. Barcelona podle agentury Reuters stále uvažuje o odvolání se proti trestu.

Reklama

Související témata: