Hlavní obsah

Eibar - Real Madrid 0:2Real Madrid uspěl v Eibaru, soupeř Plzně v EL Villarreal prohrál

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid po dvou porážkách ve španělské lize zvítězili 2:0 v Eibaru. V tabulce jsou dál třetí s šestibodovým mankem na vedoucí Barcelonu. Villarreal, který bude 10. prosince posledním soupeřem Plzně v základní skupině Evropské ligy, podlehl Getafe 0:2.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid.

Článek

Real po ponižující porážce 0:4 v El Clásiku s Barcelonou čekal papírově lehký soupeř Eibar, ten však v dosavadních kolech jen dvakrát prohrál a na madridský celek ztrácel před utkáním jen čtyři body.

Svěřence Rafaela Beníteze poslal do vedení Gareth Bale trefou po rohovém kopu těsně před přestávkou. Pojišťující branku přidal Bílý balet osm minut před koncem z penalty, kterou proměnil Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr se postavil k jubilejní sté penaltě v kariéře, přičemž jeho úspěšnost při nich nyní činí 86 procent.

O góly v síti Villarrealu se postarali Ángel Lafita a Álvaro Vázquez. První vstřelil Lafita z hranice vápna po přihrávce Vázqueze v 21. minutě, půl hodiny nato spoluhráči asistenci vrátil rovnou před prázdnou branku.

Trenér Villarrealu Marcelino, jehož svěřenci nasbírali všechny čtyři porážky v La lize v posledních sedmi duelech, nasadil sestavu: Aréola - Gaspar (56. Rukavina), Bailly, Ruiz, Marín - Trigueros, Pina, Dos Santos - Leiva (64. Bakambu), Samuel, Castillejo (46. D. Suárez).

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:
Getafe - Villarreal 2:0 (21. Lafita, 51. Vázquez),
Eibar - Real Madrid 0:2 (43. Bale, 82. Ronaldo z pen.),
Vallecano - Bilbao 0:3 (1., 24. z pen. a 60. Aduriz),
FC Sevilla - Valencie 1:0 (50. Escudero)

Reklama

Související témata: