Hlavní obsah

Neymar jako první z Barcelony získal cenu pro hráče měsíce

Barcelona

Útočník Barcelony Neymar byl zvolen nejlepším fotbalistou měsíce listopadu ve španělské lize. Třiadvacetiletý Brazilec je překvapivě prvním hráčem katalánského velkoklubu, který ovládl anketu fungující od sezóny 2013/14.

Foto: Albert Gea, Reuters

Útočník Barcelony Neymar oslavuje jeden ze svých gólů proti San Sebastianu.

Článek

Barcelona se premiérového vítěze dočkala až na 21. pokus, přestože od spuštění ankety vyhrála 68 ligových zápasů, v minulé sezóně získala mistrovský titul a hvězdné ofenzivní trio Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez v soutěži dohromady nastřílelo 81 gólů.

Kapitán brazilské reprezentace měl v listopadu výtečnou formu. Ve třech duelech Neymar nasázel pět branek a podepsal se pod jasné barcelonské výhry nad Villarrealem (3:0), Realem Madrid (4:0) a San Sebastianem (4:0).

V šesti případech byl hráčem měsíce La Ligy zvolen fotbalista Atlética Madrid, třikrát si cenu odnesl hráč dalšího madridského celku Realu a Celty Vigo. Dva oceněné zástupce mají i San Sebastian a Sevilla (2).

Zatímco Messi ještě anketu neovládl, Cristiano Ronaldo z Realu se už radoval dvakrát stejně jako duo Diego Godín, Antoine Griezmann z Atlética, Nolito z Viga a Carlos Vela ze San Sebastianu.

Reklama

Související témata: