Hlavní obsah

Máte nejvyšší čas, vyzývá Ronalda i jeho agenta k odchodu z Realu portugalská hvězda

Madrid/Praha

Hvězdný Cristiano Ronaldo sice popírá, že by chtěl z madridského Realu odejít, bývalý prezident Bílého baletu Ramon Calderon se nechal slyšet, že takového hráče nehradit nejde a že doufá, že CR7 Santiago Bernabéu nikdy neopustí, někdejší portugalský reprezentant Paolo Futre však v rozhovoru pro španělský list Marca naznačil, že pro Ronalda i jeho manažera Jorge Mendese jde o poslední možnost dojednat kontrakt ve velkém evropském klubu. „Věřím, že ten krok udělá,“ prorokuje Futre.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid při utkání ve Valencii.

Článek

Pravdou je, že Ronaldo se v posledních týdnech zasekl a góly nedává s takovou pravidelností jako dřív. A hlavně jich nedává tolik... V této sezóně jich má sice na kontě sedmadvacet, jenže šestnáct z nich vstřelil v údobí před třemi týdny. Espaňolu jich nasázel pět, Malmö v Lize mistrů šest, Šachťaru Doněck ve dvou střetnutích pět.

Poslední šance, myslí si Portugalec

„Posledních několik měsíců bylo pro Cristiana trochu divných, neboť zažíval deprimující časy. Po příchodu Zinedina Zidana na trenérskou lavičku se mnohé věci změnily, ale přesto..." narážel Futre na to, že ve třech ze čtyř lednových ligových zápasů vyšel Ronaldo střelecky naprázdno. Neprosadil se proti Valcencii, La Coruně ani Betisu Sevilla a dva góly dal pouze při demolici Gijónu (5:1).

„Letní přestupní termín je poslední velkou příležitostí pro Ronalda i jeho agenta Jorge Mendese, aby dojednali přestup do opravdu velkého evropského klubu," potvrdil vítěz Ligy mistrů s Portem Paolo Futre, o čem se spekuluje v kuloárech.

Ronaldovi totiž skončí smlouva v Realu Madrid v příštím roce, a pokud by za něho chtěli na Santiago Bernabéu zinkasovat velké peníze, museli by ho v létě prodat. O kupce by určitě nebyla nouze, neboť zájem projevil Manchester United, kde kariéra Ronalda nabrala hvězdný lesk, a hlavně movitý Paris Saint-Germain, jenž po něm moc a moc touží.

Odejde skutečně až na konci kariéry?

Ronaldo sice tvrdí, že chce v Madridu zůstat a pokud někam odejde, pak až úplně na konci kariéry do severoamerické MLS, jenže Futre je jiného mínění.

„Real musí vybojovat velké vítězství, aby Cristiana udržel. Vyhrát Champions League nebo alespoň španělskou ligu. Jinak riskuje, že o něho přijde," řekl v rozhovoru pro španělskou Marcu Futre.

„Doufám, že se to nikdy nestane, protože nahradit Ronalda a jeho šedesát gólů by bylo nesmírně obtížné. Na světě existuje mnoho dobrých fotbalistů, ale nikdo není jako on," cituje Omnisport bývalého prezidenta Realu Ramona Calderona.

Real se chytá naděje spočívající v tom, že mu FIFA na další dvě přestupní období pozastavila přestupy a zakázala mu registrovat nové hráče pro porušení předpisů o transferech hráčů do 18 let. A nic na tom nemění, že odchodů fotbalistů ze Santiago Bernabéu se toto nařízené netýká.

„Až do léta 2017 nemůžeme nakupovat, není proto možné, abychom prodávali. Zvláště ne Ronalda," reaguje generalita Realu.

Opustí v létě Cristiano Ronaldo Real Madrid?
Ano
34 %
Ne
66 %
Celkem hlasovalo 7854 čtenářů.

Reklama

Související témata: